Opleidingsnieuws

Aanmelding voor PI en BASIS nu open

Inschrijven voor PI: Muziek voor kleuters kan hier.

Inschrijven voor BASIS: Muziek voor blazers kan hier.

meer

Componist Trevor Wishart is in april en mei Konrad Boehmer Visiting Professor 2016

De componist van computermuziek en auteur Trevor Wishart is benoemd tot Konrad Boehmer Visiting Professor voor muzikale vernieuwing aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

meer

Drie nieuwe hoogleraren Academie der Kunsten

Janneke Wesseling, Marcel Cobussen en Henk Borgdorff zijn per 1 februari jongstleden benoemd tot hoogleraar bij de Universiteit Leiden en de Hogeschool der Kunsten Den Haag. Hiermee wordt de 15-jarige samenwerking tussen beide instituten, onder de naam Academie der Kunsten, bezegeld.

meer

Nieuwe masterspecialisatie: de Master Calefax Rietkwintet

Vanaf komend studiejaar biedt het Koninklijk Conservatorium de nieuwe masterspecialisatie Rietkwintet aan in samenwerking met het internationaal zeer succesvolle Nederlandse Calefax.

meer

Koninklijk Conservatorium in de media

Bekijk een kort overzicht van mooi filmmateriaal uit 2015.

meer

Nieuws

Word vriend van het KC en steun talent!

Speciaal voor iedereen die ons een warm hart toedraagt, hebben we een vriendengroep opgericht. Als vriend van het KC steunt u bijzondere projecten voor talentvolle studenten. Als dank voor uw vriendschap ontvangt u o.a. aantrekkelijke kortingen op concerten en voorstellingen.

meer

Bezoek examenconcerten

Ieder jaar studeren de vierdejaars bachelorstudenten en tweedejaars masterstudenten van alle afdelingen af met een concert. Al deze concerten zijn openbaar en een feestje om te beluisteren en bekijken.

meer

Show Me: het leukste avondje uit voor studenten

Elf Haagse theaters en gezelschappen hebben de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van een speciaal keurmerk voor studenten: Show Me.

meer

Peter Kooij onderscheiden met Bachmedaille Leipzig

De Nederlandse zanger Peter Kooij krijgt de Bachmedaille van de Duitse stad Leipzig. Vrijwel geen zanger is zo nauw verbonden met de muziek van Johann Sebastian Bach, aldus de jury.

meer

Concertagenda

m d w d v z z
17 1
18 2 3 4 5 6 7 8
19 9 10 11 12 13 14 15
20 16 17 18 19 20 21 22
21 23 24 25 26 27 28 29
22 30 31
Mei 2016

TEST

ma 09|05|16meer

vr 27|05|16meer