Opleidingsnieuws

Aanmelding gesloten

Aanmelden was mogelijk tot 1 mei. Als je je toch nog wilt aanmelden is dat alleen mogelijk door contact op te nemen met de coördinator van de desbetreffende afdeling. 

meer

Nationale Master Orkestdirectie extra auditieronde op donderdag 11 juni 2015

Voor het programma dat start in september 2015 is er een extra auditieronde op donderdag 11 juni 2015. De deadline voor aanmelding hiervoor is maandag 1 juni.

meer

School voor Jong Talent in top tien beste middelbare scholen

Onze School voor Jong Talent staat in de top tien van beste middelbare scholen in Zuid-Holland. De school is bovengemiddeld beoordeeld. Grote pluspunten zijn dat er veel aandacht is voor de leerlingen en de doorstroming naar hogere niveau's.

meer

Nieuw bij het KC vanaf september

Vanaf september 2015 zijn er bij het KC drie nieuwe aanwinsten. Docent fagot Bram van Sambeek, coördinator audities bij de Dansvakopleiding Sacha Steenks en de nieuwe coördinator van de afdeling Klassieke Muziek, Wim Vos.

meer

Vanaf september 2015 verkorte opleiding Docent Muziek

Studenten met een diploma bachelor muziek, instrumentaal/vocaal, compositie of sonologie kunnen vanaf september een verkorte opleiding Docent Muziek volgen.
 

meer

Woon eindpresentaties bij van onze studenten

Presentaties en eindpresentaties van onze studenten zijn toegankelijk voor publiek. De data van dit jaar staan in de concertagenda.

 

Let op: het is mogelijk dat tijden of data wijzigen. Kijk voor eventuele wijzigingen in de concertagenda.

Alumnus Michalis Paraskakis wint Impuls International Composition Competition

Michalis Paraskakis, alumnus van de afdeling Compositie, heeft de Impuls International Composition Competition gewonnen!

meer

Studie of stage buiten Europa? Meld je aan voor Holland Scholarship

Wil je een studie, stage of onderzoek buiten Europa doen? Wil je je ontwikkelen en ervaring opdoen? Verleg dan nu je grenzen en meld je aan voor het Holland Scholarship.

meer

Nieuwe internationale double degree 'Audio Communication and Sonology'

Met ingang van het wintersemester 2014–2015 is in een nieuwe double master degree-programma “Audio Communication and Sonology” van start gegaan.

meer

Nieuw: Masterspecialisatie Ensembleslagwerk

Met ingang van september 2015 biedt het Koninklijk Conservatorium Den Haag een tweejarige masterspecialisatie ‘Ensembleslagwerk’ aan in samenwerking met Slagwerk Den Haag (SDH). 

meer

Nieuwe masterspecialisatie Kamermuziek

Het Koninklijk Conservatorium gaat vanaf september 2015 een nieuwe masterspecialisatie Kamermuziek aanbieden aan zeer gemotiveerde kamermuziekensembles die een carrière in de kamermuziek ambiëren.

meer

Alle brochures online te lezen

Alle brochures nu makkelijk onder elkaar en online te lezen!

meer

Nieuws

Word vriend van het KC en steun talent!

Speciaal voor iedereen die ons een warm hart toedraagt, hebben we een vriendengroep opgericht. Als vriend van het KC steunt u bijzondere projecten voor talentvolle studenten. Als dank voor uw vriendschap ontvangt u o.a. aantrekkelijke kortingen op concerten en voorstellingen.

meer

Research Symposium

Deze zomer behalen acht KC-docenten hun Master of Music. Een belangrijk onderdeel van het curriculum bestond uit een onderzoek. Tijdens het Research Symposium op 12 en 13 juni presenteren ze de onderzoeksresultaten.

meer

Jonathan Boddy geselecteerd voor Masterspecialisatie 'Ensembleslagwerk'

KC-student Jonathan Bonny is geselecteerd voor de Masterspecialisatie 'Ensembleslagwerk' en ontvangt een studiebeurs van Slagwerk Den Haag ter hoogte van het collegegeld. Gefeliciteerd Jonathan, en veel succes!

KC studenten en alumni in de prijzen

De afgelopen tijd zijn veel studenten en alumni van het KC in de prijzen gevallen. Kijk hier voor een overzicht van alle winnars.

meer

ArtScience viert jubileum

De ArtScience Interfaculteit viert dit seizoen haar jubileum met een reeks voorstellingen, installaties en lezingen in een uitgebreid programma in Paradiso. Het jubileum vindt plaats op 27 juni om 16:30 uur. Kaarten zijn €12,50 (studenten betalen €7,50).

meer

Download de brochure van de Scheppende Afdelingen

Het Koninklijk Conservatorium heeft verschillende scheppende afdelingen. Deze afdelingen zijn nu gebundeld in de brochure 'Creative Departments'. De brochure is online te bekijken via ISSUU

meer

Volgend seizoen: theeconcerten in de Nieuwe Kerk

Inmiddels is het laatste koffieconcert in de Dr Anton Philipszaal voorbij. Volgend seizoen veranderen de koffieconcerten in theeconcerten. Prachtige muziek op de zondagmiddag om 16.00 uur in de Nieuwe Kerk.

meer

Evgeniya Peschanskaya en Konstantyn Napolov winnen tijdens International Internet Music Competition

Evgeniya Peschanskaya en Konstantyn Napolov zijn in de prijzen gevallen tijdens de International Internet Music Competition, een online muziekconcours.

meer

Open Dag Pi en Basis bij Omroep West

Zaterdag 18 april was de Open Dag van Pi en Basis en Omroep West was erbij!

 

meer

KC-studenten in de prijzen op Britten concours

Twee KC-studenten, Reinier Wink en Andrea Passalacqua, hebben prijzen gewonnen op het Britten altvioolconcours en het Britten celloconcours.

meer

Jazz070 wil Den Haag weer tot internationale jazz-stad maken

In Den Haag gaat een nieuw initiatief op jazzgebied van start: Jazz070. Dit samenwerkingsverband heeft tot ambitie om van Den Haag weer een jazz-stad met internationale allure te maken.

meer

Concertagenda

m d w d v z z
18 1 2 3
19 4 5 6 7 8 9 10
20 11 12 13 14 15 16 17
21 18 19 20 21 22 23 24
22 25 26 27 28 29 30 31
Mei 2015

KC LAB

ma 11|05|15meer

Lunchconcert

do 14|05|15meer

Lunchconcert

do 28|05|15meer