Opleidingsnieuws

Aanmelding gesloten

Aanmelden was mogelijk tot 1 mei. Als je je toch nog wilt aanmelden is dat alleen mogelijk door contact op te nemen met de coördinator van de desbetreffende afdeling. 

meer

Eindexamenconcert Nationale Master Orkestdirectie op 3 juli

Op vrijdag 3 juli geven Konradin Herzog, Huba Hollóköi en Eeva Koskinen een gratis eindexamenconcert. Het concert begint om 20:15 uur in Oosterpoort Grote Zaal in Groningen.

School voor Jong Talent in top tien beste middelbare scholen

Onze School voor Jong Talent staat in de top tien van beste middelbare scholen in Zuid-Holland. De school is bovengemiddeld beoordeeld. Grote pluspunten zijn dat er veel aandacht is voor de leerlingen en de doorstroming naar hogere niveau's.

meer

Nieuw bij het KC vanaf september

Vanaf september 2015 zijn er bij het KC drie nieuwe aanwinsten. Docent fagot Bram van Sambeek, coördinator audities bij de Dansvakopleiding Sacha Steenks en de nieuwe coördinator van de afdeling Klassieke Muziek, Wim Vos.

meer

Vanaf september 2015 verkorte opleiding Docent Muziek

Studenten met een diploma bachelor muziek, instrumentaal/vocaal, compositie of sonologie kunnen vanaf september een verkorte opleiding Docent Muziek volgen.
 

meer

Woon eindpresentaties bij van onze studenten

Presentaties en eindpresentaties van onze studenten zijn toegankelijk voor publiek. De data van dit jaar staan in de concertagenda.

 

Let op: het is mogelijk dat tijden of data wijzigen. Kijk voor eventuele wijzigingen in de concertagenda.

Studie of stage buiten Europa? Meld je aan voor Holland Scholarship

Wil je een studie, stage of onderzoek buiten Europa doen? Wil je je ontwikkelen en ervaring opdoen? Verleg dan nu je grenzen en meld je aan voor het Holland Scholarship.

meer

Nieuwe internationale double degree 'Audio Communication and Sonology'

Met ingang van het wintersemester 2014–2015 is in een nieuwe double master degree-programma “Audio Communication and Sonology” van start gegaan.

meer

Download de brochure van de Scheppende Afdelingen

Het Koninklijk Conservatorium heeft verschillende scheppende afdelingen. Deze afdelingen zijn nu gebundeld in de brochure 'Creative Departments'. De brochure is online te bekijken via ISSUU

meer

Nieuws

Reinier Wink wint Koninklijk Concertgebouw Concours 2015

Reinier Wink (12) is de winnaar van het Koninklijk Concertgebouw Concours voor solisten van 9 tot 14 jaar. Hij ontvangt een trofee en een bedrag van 1000 euro, dat hij mag besteden aan zijn muzikale ontwikkeling.

meer

Prijswinnaars EGTA soloconcours

Studenten Robin Ros en George Reijnders (allebei student bij Enno Voorhorst) hebben prijzen gewonnen tijdens het EGTA gitaarconcours. Robin Ros won de eerste prijs in de leeftijdscategorie 'geboren in 1993 of eerder' en George won de eerste prijs en de publieksprijs in de Conservatorium categorie.

meer

Peter Adriaansz wint Matthijs Vermeulenprijs 2015

Peter Adriaansz, docent van de afdeling Compositie, heeft de Matthijs Vermeulenprijs 2015 gewonnen met zijn compositie 'Scala II'. Gefeliciteerd!

meer

Word vriend van het KC en steun talent!

Speciaal voor iedereen die ons een warm hart toedraagt, hebben we een vriendengroep opgericht. Als vriend van het KC steunt u bijzondere projecten voor talentvolle studenten. Als dank voor uw vriendschap ontvangt u o.a. aantrekkelijke kortingen op concerten en voorstellingen.

meer

Open Dag PI en BASIS bij Omroep West

Zaterdag 18 april was de Open Dag van PI en BASIS en Omroep West was erbij! Bekijk hier het item.

 

meer

Jonathan Boddy geselecteerd voor Masterspecialisatie 'Ensembleslagwerk'

KC-student Jonathan Bonny is geselecteerd voor de Masterspecialisatie 'Ensembleslagwerk' en ontvangt een studiebeurs van Slagwerk Den Haag ter hoogte van het collegegeld. Gefeliciteerd Jonathan, en veel succes!

KC studenten en alumni in de prijzen

De afgelopen tijd zijn veel studenten en alumni van het KC in de prijzen gevallen. Kijk hier voor een overzicht van alle winnars.

meer

Volgend seizoen: Radio West concerten in de Nieuwe Kerk

Inmiddels is het laatste koffieconcert in de Dr Anton Philipszaal voorbij. Volgend seizoen veranderen de koffieconcerten in theeconcerten. Prachtige muziek op de zondagmiddag om 16.00 uur in de Nieuwe Kerk.

meer

Concertagenda

m d w d v z z
27 1 2 3 4 5
28 6 7 8 9 10 11 12
29 13 14 15 16 17 18 19
30 20 21 22 23 24 25 26
31 27 28 29 30 31
Juli 2015