Opleidingsnieuws

Aanmelding gesloten

Aanmelden was mogelijk tot 1 mei. Als je je toch nog wilt aanmelden is dat alleen mogelijk door contact op te nemen met de coördinator van de desbetreffende afdeling. 

more

Openingstijden zomer

Vanwege de zomervakantie zijn vanaf 13 juli de openingstijden aangepast. 
Van 27 juli tot en met 9 augustus is het KC gesloten.

more

School voor Jong Talent in top tien beste middelbare scholen

Onze School voor Jong Talent staat in de top tien van beste middelbare scholen in Zuid-Holland. De school is bovengemiddeld beoordeeld. Grote pluspunten zijn dat er veel aandacht is voor de leerlingen en de doorstroming naar hogere niveau's.

more

Nieuw bij het KC vanaf september

Vanaf september 2015 zijn er bij het KC drie nieuwe aanwinsten. Docent fagot Bram van Sambeek, coördinator audities bij de Dansvakopleiding Sacha Steenks en de nieuwe coördinator van de afdeling Klassieke Muziek, Wim Vos.

more

Vanaf september 2015 verkorte opleiding Docent Muziek

Studenten met een diploma bachelor muziek, instrumentaal/vocaal, compositie of sonologie kunnen vanaf september een verkorte opleiding Docent Muziek volgen.
 

more

Nieuwe internationale double degree 'Audio Communication and Sonology'

Met ingang van het wintersemester 2014–2015 is in een nieuwe double master degree-programma “Audio Communication and Sonology” van start gegaan.

more

Download de brochure van de Scheppende Afdelingen

Het Koninklijk Conservatorium heeft verschillende scheppende afdelingen. Deze afdelingen zijn nu gebundeld in de brochure 'Creative Departments'. De brochure is online te bekijken via ISSUU

more

Nieuws

Nieuw ontwerp brengt Spuikwartier tot leven

De aanbestedingsprocedure voor de gebiedsontwikkeling van het Spuikwartier is gewonnen door het consortium van Boele van Eesteren / Visser Smit Bouw, met als architecten Patrick Fransen van Architectuur Studio HH en Jo Coenen Architects & Urbanists.

more

Michel van der Aa wint Johannes Vermeer Award

Alumnus Michel van der Aa heeft de prestigieuze Johannes Vermeer Award gewonnen. Van der Aa krijgt de grootste staatsprijs voor de kunsten vanwege zijn "baanbrekende rol" in het Nederlandse en internationale muziekleven, schrijft de jury. Wij feliciteren Michel met het winnen van deze prijs! 
 

more

29 augustus extra testdag PI

Pi = muziek voor kleuters. Aanmelden kan tot en met vrijdag 28 augustus. 

more

Reinier Wink wint Koninklijk Concertgebouw Concours 2015

Reinier Wink (12) is de winnaar van het Koninklijk Concertgebouw Concours voor solisten van 9 tot 14 jaar. Hij ontvangt een trofee en een bedrag van 1000 euro, dat hij mag besteden aan zijn muzikale ontwikkeling.

more

Prijswinnaars EGTA soloconcours

Studenten Robin Ros en George Reijnders (allebei student bij Enno Voorhorst) hebben prijzen gewonnen tijdens het EGTA gitaarconcours. Robin Ros won de eerste prijs in de leeftijdscategorie 'geboren in 1993 of eerder' en George won de eerste prijs en de publieksprijs in de Conservatorium categorie.

more

Peter Adriaansz wint Matthijs Vermeulenprijs 2015

Peter Adriaansz, docent van de afdeling Compositie, heeft de Matthijs Vermeulenprijs 2015 gewonnen met zijn compositie 'Scala II'. Gefeliciteerd!

more

Word vriend van het KC en steun talent!

Speciaal voor iedereen die ons een warm hart toedraagt, hebben we een vriendengroep opgericht. Als vriend van het KC steunt u bijzondere projecten voor talentvolle studenten. Als dank voor uw vriendschap ontvangt u o.a. aantrekkelijke kortingen op concerten en voorstellingen.

more

Volgend seizoen: Radio West concerten in de Nieuwe Kerk

Inmiddels is het laatste koffieconcert in de Dr Anton Philipszaal voorbij. Volgend seizoen veranderen de koffieconcerten in theeconcerten. Prachtige muziek op de zondagmiddag om 16.00 uur in de Nieuwe Kerk.

more

Concertagenda

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
31 1 2
32 3 4 5 6 7 8 9
33 10 11 12 13 14 15 16
34 17 18 19 20 21 22 23
35 24 25 26 27 28 29 30
36 31
August 2015