Opleidingsnieuws

Meld je nu aan!

Tot 1 april kan je je via Studielink aanmelden voor een opleiding aan het Koninklijk Conservatorium.

meer

Studie of stage buiten Europa? Meld je aan voor Holland Scholarship

Wil je een studie, stage of onderzoek buiten Europa doen? Wil je je ontwikkelen en ervaring opdoen? Verleg dan nu je grenzen en meld je aan voor het Holland Scholarship.

meer

Nieuwe internationale double degree 'Audio Communication and Sonology'

Met ingang van het wintersemester 2014–2015 is in een nieuwe double master degree-programma “Audio Communication and Sonology” van start gegaan.

meer

Jong KC-leerlingen en studenten in de prijzen op Prinses Christina Concours West

Op het Prinses Christina Concours West 1 dat afgelopen weekend gehouden werd, zijn verschillende leerlingen en studenten van het KC in de prijzen gevallen.

meer

KC-studenten in de prijzen op Britten concours

Twee KC-studenten, Reinier Wink en Andrea Passalacqua, hebben prijzen gewonnen op het Britten altvioolconcours en het Britten celloconcours.

meer

KC-alumnus Manoj Kamps aangenomen als ‘Junior Fellow in Conducting’

KC-alumnus Manoj Kamps is na een zware auditieronde vanaf september 2015 aangenomen als Junior Fellow in Conducting op het Royal Northern College of Music in Manchester. Hij werd geselecteerd uit meer dan 110 aanmeldingen.

meer

Nieuwe docent fagot Bram van Sambeek

De Nederlandse fagottist Bram van Sambeek (1980) doceert vanaf september 2015 aan het Koninklijk Conservatorium.

meer

Vanaf september 2015 verkorte opleiding Docent Muziek

Studenten met een diploma bachelor muziek, instrumentaal/vocaal, compositie of sonologie kunnen vanaf september een verkorte opleiding Docent Muziek volgen.

meer

Overzicht openbare masterclasses in 2014-2015

Het hele jaar door worden vele masterclasses georganiseerd. Vooral de afdeling Klassieke Muziek is erg actief! Bekijk het laatste overzicht.

meer

Nieuw: Masterspecialisatie Ensembleslagwerk

Met ingang van september 2015 biedt het Koninklijk Conservatorium Den Haag een tweejarige masterspecialisatie ‘Ensembleslagwerk’ aan in samenwerking met Slagwerk Den Haag (SDH). 

meer

Subsidie voor NAIP

De succesvolle samenwerking van het Koninklijk Conservatorium met inmiddels zeven andere conservatoria wereldwijd waarin de Master New Audiences and Innovative Practice verder wordt ontwikkeld, is bekroond met het toekennen van een forse Europese subsidie. 

meer

Nieuwe masterspecialisatie Kamermuziek

Het Koninklijk Conservatorium gaat vanaf september 2015 een nieuwe masterspecialisatie Kamermuziek aanbieden aan zeer gemotiveerde kamermuziekensembles die een carrière in de kamermuziek ambiëren.

meer

Alle brochures online te lezen

Alle brochures nu makkelijk onder elkaar en online te lezen!

meer

Nieuws

Master Research Symposium 2015

Tijdens een symposium van 23 t/m 27 maart laten Master studenten van de afdelingen Klassieke Muziek, Jazz, Oude Muziek, Zang, Directie en Theorie der Muziek de vruchten van twee jaar individueel onderzoek horen en zien.

meer

Rites for a New Utopia - 25th Anniversity ArtScience

Rites for a New Utopia is a program organized by iii and part of the 25th anniversary celebration of the ArtScience Interfaculty

meer

Kom naar de Accordeondagen met accordeoniste Elsbeth Moser

Voor de vijfde keer organiseert het Koninklijk Conservatorium Den Haag de Accordeondagen, dit keer in het weekend van 18 en 19 april. De accordeonklas van An Raskin geeft op deze dagen een kijkje in de keuken.

meer

Alphons Diepenbrock: concert en overdracht archief

Ter gelegenheid van de overdracht van het archief van de componist Alphons Diepenbrock (1862-1921) is er op 27 maart om 16:00 uur een concert in de Arnold Schönbergzaal door leerlingen uit Jong KC.

meer

Dag in de Branding

28 maart: Raaijmakers, Boulez, Reich, Andriessen en meer tijdens 35e editie Dag in de Branding

meer

Kamermuziekfestival

Van maandag 30 maart tot en met donderdag 2 april staat het Koninklijk Conservatorium in het teken van het Kamermuziekfestival

meer

Kom naar de Open Dag van PI en BASIS!

Op zaterdag 18 april 2015 is de Open Dag van PI en BASIS. Kinderen kunnen van 9.30 - 13.00 meekijken met lessen en instrumenten uitproberen.

meer

Spring Festival

Spring Festival. Meer informatie volgt. Kijk voor het programma op de website.

Orkest van de Achttiende Eeuw

Kaartverkoop gestart! Studenten van het Koninklijk Conservatorium spelen samen in één orkest met het Orkest van de Achttiende Eeuw Die Schopfung van Haydn. Donderdag 14 mei | 20.15 uur | Dr Anton Philipszaal

meer

Jazz070 wil Den Haag weer tot internationale jazz-stad maken

In Den Haag gaat een nieuw initiatief op jazzgebied van start: Jazz070. Dit samenwerkingsverband heeft tot ambitie om van Den Haag weer een jazz-stad met internationale allure te maken.

meer

(oud) studenten ontvangen Kersjes Prijs

Het Koninklijk Conservatorium feliciteert (oud) studenten met het winnen van de Kersjes Prijs 

meer

Twee leerlingen Dansvakopleiding in musical Billy Elliot

Onder de zes jongens die vanaf eind deze maand om beurten op het podium van het Circustheater Billy Elliot spelen, zijn twee leerling aan de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium: Roan en Jillis.

meer