Studierichtingen

De bacheloropleiding muziek heeft een breed aanbod aan studierichtingen met als uitgangspunt maatwerk en een individueel curriculum op het gebied van klassieke muziek, oude muziek, zang, jazz, compositie, sonologie, art of sound en docent muziek. De masteropleiding muziek van het Koninklijk Conservatorium omspant het volledige spectrum van uitvoerend musicus (klassiek, oud, zang en jazz), en de scheppende en onderzoekende musicus (compositie, sonologie, ArtScience en T.I.M.E).

 

De studies zijn veelzijdig en uitdagend en brengen studenten alle benodigde vaardigheden en kennis bij met betrekking tot hun studierichting en instrument. Daarnaast wordt er veel samengewerkt met verschillende afdelingen om zo breed mogelijk te worden opgeleid en is er veel aandacht besteed voor een goede aansluiting met de beroepspraktijk.

 

Studeren aan het Koninklijk Conservatorium staat garant voor een leerzame en afwisselende studietijd. Ga voor meer informatie naar de desbetreffende afdelingspagina. Hier staan ook de contactgegevens van de coördinator. Hij of zij neemt de tijd om vragen te beantwoorden en kan eventueel een afspraak plannen om voor te spelen of te zingen bij de gewenste hoofdvakdocent.

 

 

Masterspecialisaties: