Compositie

 

De grote loyaliteit en de teamgeest onder de studenten is wat de afdeling Compositie erg bijzonder maakt. Dit is een directe afspiegeling van de intensieve manier waarop het docententeam lesgeeft en samenwerkt aan de ontwikkeling van onderwijs. Dat wordt als het ware steeds opnieuw uitgevonden, net zoals de kunst zich steeds opnieuw uitvindt. Vele componisten die in Den Haag de opleiding Compositie volgden zijn wereldwijd geroemd; hun werk wordt uitgevoerd door de meest befaamde Nederlandse en internationale ensembles, operahuizen, gerenommeerde muziekfestivals en podia.

 

 

De opleiding richt zich op de praktijk van het componeren en alles wat daarmee samenhangt. Er wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een actuele muziekpraktijk, aan de samenwerking met uitvoerende musici en de uitvoering van eigen werk. Deze afdeling, ooit de thuisbasis voor de revolutionaire ‘Haagse School’, is gericht op het ontwikkelen van creativiteit en veelzijdigheid, het verrichten van onderzoek en het vinden van een eigen identiteit als componist. Naast het ontwikkelen van vaardigheden in notatie, compositietechnieken en conceptueel denken en het schetsen, uitwerken en afronden van muzikale ideeën wordt er veel aandacht besteed aan het instrumenteren voor alle denkbare vocale en instrumentale bezettingen.

 

Opleiding en werkveld zijn nauw verweven door samenwerking met ensembles als ASKO|Schönberg, het Nieuw Ensemble, het Rosa Ensemble, Ensemble Klang, Modelo62, het MAE en met podia als het Korzo, de Diamantfabriek en het Nutshuis.

 

 

Aanmelding en toelating

Informatie over aanmelding en toelating lees je hier.

 

Contact

Hoofd afdeling Compositie

Martijn Padding