Vanaf 1 oktober 2016 is het mogelijk je via Studielink aan te melden voor het schooljaar 2017-2018. De aanmeldtermijn verstrijkt op 1 april 2017. 

 

De toelatingsexamens voor het studiejaar 2017/2018 zullen plaatsvinden van woensdag 19 april t/m dinsdag 25 april 2017. Uitnodigingen hiervoor zullen uiterlijk 1 april worden verstuurd.

Let op: aanmelders na 15 maart worden (mits ze door de voorselectie zijn) ingeroosterd voor auditie op 10 of 11 juni. Uitnodigingen hiervoor zullen uiterlijk 1 juni worden verstuurd.

 

 

Voor je aanmelding en toelating moet je een aantal stappen doorlopen:

Stap 1. Aanmelden via Studielink

Stap 2. Toelating

Stap 3. Inschrijving

 

 

Stap 1. Aanmelden via Studielink

 

 • Je kunt je nu aanmelden voor de studierichting van jouw keuze. Dit doe je via Studielink. Studielink is het online inschrijfsysteem van het Nederlands hoger onderwijs. Je bent dan ook automatisch aangemeld bij DUO.
 • Heb je recht op studiefinanciering, dan kun je dat ook via Studielink aanvragen.
 • Klik hier om direct op de aanmeldingspagina van de Koninklijke Academie/ Koninklijk Conservatorium Den Haag (deze twee faculteiten maken deel uit van de Hogeschool der Kunsten Den Haag) te komen. Hier vind je alle studierichtingen die het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van  Beeldende Kunsten aanbieden.

 

 

Stap 2. Toelating

 • Voordat je wordt uitgenodigd voor het toelatingsexamen, vragen we je het volgende:
  • verstuur een motivatieformulier met de aanvullende vragen per afdeling

  • verstuur officiële documenten

  • indien van toepassing, verstuur opnames voor de voorselectie

 • De relevante links en specificaties zijn beschreven per afdeling. Klik hier om naar de volledige toelatingsprocedure per afdeling te gaan.
 • In alle gevallen, zowel wanneer je wordt geselecteerd voor een toelatingsexamen als wanneer je wordt afgewezen, ontvang je bericht per email.

Stap 3. Inschrijven

 • Ben je toegelaten, dan wordt je aanmelding automatisch omgezet in een inschrijving.
 • Vervolgens ontvang je bericht over de hoogte van het collegegeld en de manier waarop je kunt betalen. Pas als het collegegeld is betaald, ben je definitief ingeschreven.
 • In de zomer ontvang je meer informatie over het aankomende studiejaar en de start van je studie.

 

 

Aanmelden bij conservatoria in het buitenland

Studenten die zich ook bij conservatoria in het buitenland aanmelden (en met andere toelatingen te maken hebben) dienen contact op te nemen met de coördinator van de afdeling waarvoor zij zich willen aanmelden.

 

Aanmelden Practicum Musicae

Aanmelding voor Practicum Musicae gaat via de coördinator Practicum Musicae op PM@koncon.nl. Deze inschrijving verloopt niet via Studielink. Van de coördinator krijg je de informatie die je nodig hebt om auditie te doen.

 

Vragen

Als je vragen hebt over de opleiding, neem dan contact op met het hoofd van de betreffende afdeling.

Als je vragen hebt over de aanmeldingsprocedure of het collegegeld, neem dan contact op met de studentenadministratie (Studenten Informatie Punt), email stip@koncon.nl.

Artikelen onder dit onderwerp