Het Koninklijk Conservatorium

Studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag betekent studeren aan het oudste conservatorium van Nederland. Het betekent studeren aan een muziek- en dansinstituut dat al decennia lang garant staat voor topkwaliteit waar internationale topmusici en -(ex-)dansers lesgeven en waar traditie en ambacht onlosmakelijk zijn verweven met experiment en vernieuwing.

 

De primaire doelstelling van het Koninklijk Conservatorium is jonge talenten de hoogste artisticiteit, technische/ambachtelijke vaardigheid en veelzijdigheid bij te brengen om te kunnen functioneren in de veeleisende en voortdurend veranderende beroepsomgeving.

 

Het Koninklijk Conservatorium presenteert zich als centrum voor onderwijs, onderzoek en productie. Deze krachtige driehoek van elementen vormt het DNA van ons instituut.

 

  • Onderwijs

    We streven er naar muziek- en dansonderwijs op het hoogste niveau aan te bieden, maar we zien het leerproces ook als een levenslang traject voor studenten, docenten en iedereen die de kunst en zichzelf serieus neemt.
  • Onderzoek

    Bij alles wat we doen. Maar ook in academische zin bij de Academie der Kunsten van de Universiteit Leiden en binnen onze Bachelor- en Masteropleidingen.
  • Productie

    Alle ambachtelijke vaardigheden en onderzoek leiden tot het produceren en presenteren van muziek- en dansuitvoeringen, bestemd om gedeeld te worden met zo veel mogelijk anderen.

 

Tijdens een studie aan het conservatorium gaat het niet alleen om succes, maar ook om het leren, het delen van ervaringen, het onderzoeken van nieuwe wegen en het aangaan van experimenten. Zo blijft ons muziek- en dansbestel ook op termijn vitaal. Het Koninklijk Conservatorium wil met nadruk een bijdrage leveren aan de ontwikkeling, en daarmee de toekomst, van muziek en dans.