Concertagenda

Spring Festival 50 jaar!

di 04|04|17 00:00 uur

Studenten van de afdeling Compositie

Eind jaren zestig begon Dick Raaijmakers met een serie marathon concerten waarop de nieuwste muziek werd uitgevoerd maar waar ook b.v. experimentele films werden gedraaid - De Rehearings. Deze concerten baarden veel opzien en waren maatgevend. Inmiddels, precies vijftig jaar later, bestaat het festival nog steeds weliswaar onder een andere naam. Het Spring Festival staat dit jaar volledig in het teken van dat vijftigjarige jubileum met als uitsmijter de roemruchte opera De Materie van Louis Andriessen uitgevoerd door Asko|Schönberg en studenten van het KC.

Het jonge spraakmakende ensemble Omega Impact treedt op met een op maat gesneden verjaardagsliederen programma.
De Carillon concerten in Den Haag en Utrecht met zeven nieuw geschreven werken geven het festival een onmiskenbaar Hollands accent.

Behalve de enorme hoeveelheid premières van studentencomposities is oud docent Gilius van Bergeijk prominent op het programma aanwezig met een uitvoering van het zelden gespeelde driedelige P.O.P-D.E.S.-S.S.S.S.S.S. En om zeer naar uit te kijken is de première van Van Bergeijk’s grootschalige nieuwe elektroakoestische werk over Max Ernst.

Het Spring Festival 2017 belooft een historisch evenement te worden!

Maandag 3 t/m vrijdag 7 april
Concerten in het Korzo Theater, de Grote Kerk in Den Haag en het Koninklijk Conservatorium.

Locatie: Korzo Theater, de Grote Kerk in Den Haag en het Koninklijk Conservatorium


Meer informatie te zijner tijd op www.koncon.nl en www.springfestivalthehague.com.