Concertagenda

Missa in Resurrectione Domini

vr 21|04|17 20:15 uur

Studenten van de afdeling Oude Muziek
Kate Clark, dirigent

Werken van Orazio Vecchi en William Byrd

Terwijl wij vertrouwd zijn met het uitgebreide repertoire voor de lijdenstijd van Christus uit diverse stijlperioden, zijn de werken die aan de opstanding zijn gewijd aanzienlijk minder bekend. Toch bevinden zich daaronder vele prachtige composities. Uitgerekend Orazio Vecchi, componist van luchtige madrigalen, canzonettes en madrigaalcomedies, heeft een opvallende mis geschreven voor Pasen. Twee jaar na zijn dood in 1607 werd een verzameling missen voor 6 tot 8 stemmen gepubliceerd door één van zijn leerlingen. Uit deze verzameling komt de dubbelkorige Missa in Resurrectione Domini. Deze mis is een spannende compositie, waarin Vecchi's vakmanschap en zijn beheersing van de cantus firmus-techniek prachtig tot uitdrukking komen.

Locatie: Dorpskerk, Kerkplein 2, Voorschoten


€ 20,- / € 10,- CJP en studenten jonger dan 27 jaar / € 5,- KC studenten, op vertoon van geldige studentenpas. Alle kortingen zijn alleen geldig aan de kerk vanaf 45 minuten voorafgaande aan het concert. Reserveringen via www.musantica.nl

* De Dorpskerk zal in de loop van het seizoen 2016-2017 worden verbouwd, maar de precieze data daarvan staan bij het schrijven van deze jaarbrochure nog niet vast. Via de website www.musantica.nl zullen we u informeren over eventuele wijzigingen van concertlocatie.