Koosje van Haeringen overleden

 

Beste leerlingen, studenten, ouders, collega’s en relaties van Jong KC,

 

We wisten al langer, dat het zou gaan gebeuren. Toch voelen we ons overvallen door het bericht dat vannacht is overleden onze dierbare collega

 

 

Koosje van Haeringen

Geboren 26 mei 1966

Overleden 23 juni 2017

 

 

Koosje was de afgelopen 20 jaar een van de drijvende krachten achter het vioolonderwijs in het Koninklijk Conservatorium. Vanaf september 1996 heeft ze vioolles gegeven aan de jongste leerlingen van het KC en daarnaast is ze in conservatorium verantwoordelijk geweest voor het onderwijs in de vioolmethodiek. De expertise in het vioolonderwijs zoals dat in de jaren voor haar komst was ontwikkeld, heeft zij een extra impuls gegeven  en versterkt.

 

Koosje maakte deel uit van de staf van Jong KC. Zij nam het onderwijs van de meeste leerlingen voor haar rekening en begeleidde vrijwel alle vioolleerlingen in de School voor Jong Talent in hun studieproces. Bovendien was ze zeer betrokken bij het regulier onderwijs in de school. Steeds heeft het belang van elke individuele leerling of student bij haar op de eerste plaats gestaan. We zijn dan ook dankbaar dat we gezamenlijk hebben kunnen bijdragen aan een waardige afronding van haar mooie carrière als viooldocent. Dit geldt zeker ook voor het feit, dat zij deze week nog in staat is geweest haar studie Master of Music met het predicaat Excellent af te ronden.

 

Onze gevoelens van medeleven gaan uit naar haar man Ab en naar haar zoon Willem-Jan, die allebei ook bij de school en het conservatorium betrokken zijn. We wensen hen veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

 

De kamer van Koosje, M 409, staat open om iedereen de gelegenheid te geven wensen van medeleven te uiten, om elkaar te treffen naar aanleiding van dit verschrikkelijke nieuws. Dat kan ook al vandaag, vanaf 12:30 uur.

 

 

Koosje was heel bijzonder en heeft een onvergetelijke stempel op onze opleiding gedrukt.

 

 

Henk van der Meulen, directeur Koninklijk Conservatorium

Jan van Bilsen, directeur School voor Jong Talent

Anthony Zielhorst, hoofd muziek SvJT / Jong KC

Annick van Gennip, coördinator muziek SvJT / Jong KC

Andere artikelen onder dit onderwerp