Prinses Beatrix bij concert School voor Jong Talent Koninklijk Conservatorium


Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont vrijdagavond 24 maart in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag een Europees Kamermuziekconcert bij. Tijdens dit concert spelen leerlingen van de School voor Jong Talent samen met jonge talenten van zeven Europese scholen.

 

De School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag bestaat 60 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum vinden verschillende voorstellingen en concerten plaats, waaronder Europese Kamermuziekconcerten. Acht Europese scholen maken deel uit van het nieuwe Europees Netwerk van Scholen voor Jong Talent. Ter gelegenheid van het jubileum komen kamermuziekensembles van de Europese scholen naar Den Haag. Zij spelen tijdens het concert een compositie uit eigen land. Het concert wordt afgesloten met een Nederlandse compositie waarin alle leerlingen gezamenlijk spelen.

 

Op de School voor Jong Talent worden leerlingen met uitzonderlijk talent voorbereid op een toekomst in de dans, muziek of beeldende vormgeving. Tegelijkertijd volgen ze de gewone schoolvakken zoals die ook op andere scholen in Nederland worden gegeven.

 

De School voor Jong Talent (onderdeel van de Hogeschool der Kunsten Den Haag) heeft onlangs het predicaat Excellente School ontvangen. Het traject Excellente School  is een initiatief van Inspectie van Onderwijs. Met dit predicaat krijgen scholen waardering voor bijzondere kwaliteiten. Hiermee laten zij de schoolomgeving en de rest van Nederland zien waar ze in uitblinken. Excellente scholen inspireren en dagen anderen uit om de lat hoog te leggen.

 

Concertdata
Het concert begint 24 maart om 20:00 uur, Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium, Juliana van Stolberglaan 1.

We verzoeken u uiterlijk om 19.45 uur aanwezig te zijn. Na 20.05 uur is het niet meer mogelijk plaats te nemen in de zaal.

Het is niet toegestaan foto’s of video-opname te maken voor, tijdens en na de voorstelling.

 

Toegang is gratis maar u heeft wel een kaartje nodig. We raden u in verband met verwachte drukte aan om van te voren uw kaartje op te halen bij de Ticketshop van KC (Open van ma-vr; 11.00-17.00u). Er kan om uw legitimatie gevraagd worden. Zonder kaartje geen toegang!

 

Op 25 maart is het concert te horen in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Aanvang: 14:15 uur. Zie hier voor meer info en kaarten.