School voor Jong Talent

Kunst en school, kan dat samen? Zeker! In onze School voor Jong Talent word je voorbereid op een toekomst in de dans, muziek of beeldende vormgeving en volg je tegelijkertijd de gewone schoolvakken zoals die ook op andere scholen in Nederland gegeven worden.

 

Zo verschillend als al die talenten zijn, zo veel overeenkomsten hebben leerlingen die over een bijzondere artistieke aanleg beschikken. Ze delen het plezier en de passie om hun creatieve grenzen te verkennen en te verleggen, en ze ontwikkelen ieder voor zich ook het 'gereedschap' om hun specifieke talent verder inhoud en vleugels te geven: vakmanschap, discipline, toewijding en het vermogen om dat talent met anderen te delen. De School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium biedt aanstormend kunstzinnig talent de unieke mogelijkheid om een klassieke dansvakopleiding of een voorbereidende vakopleiding in muziek of beeldende kunst en vormgeving - op een zeer hoog niveau en naar internationale standaard - binnen één school te combineren met regulier onderwijs. Onze school is om die reden uitsluitend toegankelijk voor leerlingen die aan onze pittige toelatingseisen voldoen.

 

Als je over die bijzondere talenten beschikt, dan is deze school voor jou wellicht een fantastische mogelijkheid. Op deze website hebben we de belangrijkste informatie over onze School voor Jong Talent in het kort op een rijtje gezet.

 

Voor de allerkleinste musici in de dop biedt het Koninklijk Conservatorium ook de muziekprogramma's PI: Muziek voor kleuters en BASIS: Blaasinstrumenten voor kinderen aan.

 

We ontvangen jou en je ouders graag op onze school om persoonlijk kennis te maken.

 

Contact

Directeur Interfaculteit School voor Jong Talent

Jan van Bilsen

j.vanbilsen@koncon.nl

 

De school

Cursusgeld

Gastgezinnen

Fondsen

Beeldende Kunst en Vormgeving

Dansvakopleiding

Muziek Jong KC

PI: Muziek voor kleuters 

BASIS: Blaasinstrumenten voor kinderen 

Contact

Intranet en Magister