BASIS: Muziek voor blazers

BASIS is een muziekprogramma voor kinderen in de basisschool (7 jaar en ouder) die een blaasinstrument willen leren bespelen.

 

BASIS vindt op de volgende dagen en tijden plaats:

Seizoen 2017-2018

 

dinsdag 16.00-18.00 BASIS 2

dinsdag 18.00-20.00 BASIS 3

 

donderdag 16.00-18.00 BASIS 1

donderdag 18.00-20.00 BASIS 4

 

In BASIS leren kinderen een blaasinstrument te bespelen op een bijzondere manier:

  • Leren spelen op gehoor: eerst leer je liedjes en als je die kunt zingen, ga je ze spelen.

  • Altijd samenspelen met anderen: je speelt niet alleen met andere kinderen die hetzelfde instrument bespelen, maar vooral ook met kinderen die andere instrumenten bespelen.

  • BASIS wordt gevormd door het klassieke blaaskwintet: fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. Van begin af aan speel je samen in deze combinatie.

  • In elke les wordt betrokkenheid van de ouders verwacht.

 

Het docententeam bestaat uit vijf erkende specialisten in de blaasmuziek met jonge kinderen, voor elk blaasinstrument één. De instrumentale docenten hebben ook expertise en opleidingen gevolgd om de BMO-lessen vorm te geven. Op deze manier is er een organische samenhang tussen de BMO-lessen en de instrumentale lessen

 

Elk schooljaar wordt gestart met een nieuwe groep 7 tot 10-jarigen. Kinderen die iets jonger zijn, zijn ook van harte welkom. In verband met het goed kunnen bespelen van een blaasinstrument is het belangrijk dat tanden (grotendeels) gewisseld zijn. Vergeet niet om de keuze van instrument duidelijk te maken.

 

BASIS kost in het schooljaar 2017-2018 € 1.375,- per jaar (30 lessen) (indien kinderen later in het jaar instromen worden de kosten verrekend).

 

Kennismaken met docenten, bekend raken met het programma, BASIS proeven, instrumenten uitproberen kan volgend jaar weer met de Vakantiepas.

Klik hier voor meer informatie over Vakantiepas.

 

Coming up:

 

  • Open Dag PI & Basis 2017

Meer van Basis zien en kennismaken met het Koninklijk Conservatorium? Kom dan naar de Open Dag van PI & Basis op 8 april en praat met leraren, luister concertjes en probeer alvast wat instrumenten uit.


Meer informatie over de Open Dag

 

  • Kennismakingsdag Haagse jeugd orkesten  

In seizoen 2016-2017 starten we een nieuwe samenwerking met de Haagse Jeugdorkesten. De kinderen volgen wanneer ze dat leuk lijkt vanaf de tweede helft van het BASIS 2 jaar, naast de dinsdagen ook op zaterdagen orkestlessen. Ze worden volgens de BASIS-methode geholpen om partijen in te studeren voor het grote symfonie orkest. 

 

Jeugdorkesten:

Viotta

Hofstad Jeugd Orkest

 

  • Vriendjes en vriendinnetjes dag! 

 

Contact:

basis@koncon.nl

 

Artikel over BASIS door hoorndocente Klaske de Haan (open PDF)

 

Aanmelden

Fluit

Hobo

Klarinet

Fagot

Hoorn

BMO Lessen