Download hier de Nederlandse Gastgezinnenflyer (en hier de Engelstalige).

 

Op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag melden zich ieder jaar jonge getalenteerde kinderen aan om een opleiding muziek, dans of beeldende kunst te beginnen. Ze hebben allemaal dezelfde droom: het ontwikkelen van hun talent, uiting geven aan hun passie om later evt. een beroemde musicus, kunstenaar of balletdanser(es) te worden. Het zijn erg gemotiveerde kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Een deel van deze kinderen komt niet uit de regio, maar uit heel Nederland en soms uit België.

 

Sommige ouders van kinderen die verder weg wonen, vinden het dagelijks op en neer reizen een extra belasting voor de toch al intensieve schooldagen en vinden het prettiger als de kinderen gebruik kunnen maken van een gastgezin gedurende de schooldagen. De weekenden en vakanties worden doorgaans thuis doorgebracht.


De School voor Jong Talent, waar kinderen naast hun kunstopleiding ook een schoolprogramma vanaf groep 7 van de basisschool en het voortgezet onderwijs (vmbo-tl, havo en vwo) kunnen volgen, zoekt daarom mensen die fysieke en emotionele ruimte hebben gastouders van één van deze kinderen te willen zijn. De bedoeling is dat de kinderen een goed thuis hebben waar ze ’s avonds na een intensieve schooldag welkom zijn, uit kunnen rusten en hun vrije tijd rustig door kunnen brengen.


Uiteraard krijgen de gastouders hiervoor van de ouders een passende vergoeding. De School voor Jong Talent speelt in deze een bemiddelende rol: ze brengt de partijen bij elkaar en als het klikt wordt er een contract getekend tussen ouders en gastouders.


Voelt u zich aangesproken om een positieve bijdrage te leveren aan jong talent en heeft u ruimte voor een gastkind, dan kunt u contact opnemen met Mariëtte Redel. In het eerste contact wordt van beide kanten duidelijk waarover het gaat en wat er verwacht wordt.
Wij van onze kant willen u graag uitleggen om wat voor kinderen het gaat en willen uitzoeken welk type kind het best bij u past om tot een optimale match te komen.

 

U kunt ons bereiken via de telefoon:
Sophie van der Steen

070 3151505

Indien u geen gehoor krijgt, laat een bericht achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

 

Of u kunt een email sturen aan: gastgezin@koncon.nl
Bij twijfel: altijd even bellen!!