Studeren aan het KC

Hoe jong kan een van de oudste Nederlandse kunstinstellingen zijn? Het Koninklijk Conservatorium stamt uit 1826. Het geheim van onze jeugdige uitstraling ligt in het verhaal van onze geschiedenis. Vernieuwen kan alleen maar vanuit de traditie, vernieuwing rust op de schouders van de historie. Innoveren is niet iets wat je zomaar doet, je moet beredeneerde relaties leggen tussen de redenen voor die innovatie, het erfgoed dat je beheert en de goede argumenten die dit kostbare bezit hebben gecreëerd. 

 

Ons onderwijs (en steeds meer: onderzoek) is scheppen, herscheppen en presenteren. Dat gebeurt in huis en daarbuiten, samen met andere organisaties, instellingen en vakgenoten, waarmee onze studenten en docenten tevens midden in de samenleving staan. Onze partners opereren in onze gebouwen, onze studenten werken bij hen en met sommigen trekken we zelfs gezamenlijk op. Dat verklaart ook waarom de meeste studenten niet te lang bij ons studeren en daarna snel betaald werk vinden in hun vakgebied. 

 

Talent komt niet met de jaren. Hoewel elke levensfase weer een eigen, karakteristieke en waardevolle bloei tevoorschijn tovert, is een vroeg begin de beste entree in de muziek. Wij laten leerlingen en studenten kennismaken met ‘een Leven Lang Leren’; we ontvangen ontluikende talenten vanaf vijf jaar en geven kinderen daarna de gelegenheid hun muzikale opleiding te combineren met primair en voortgezet onderwijs tot en met het gymnasium, in onze School voor Jong Talent. Daarna kunnen ze doorstromen naar de aansluitende Bachelor- of Masteropleiding of naar een promotieplaats die desgewenst leidt tot het doctoraat - het geheim van een Leven Lang Leren. Ter voorbereiding op de Bachelor- of Masteropleiding (2 jaar) is er ook de mogelijkheid om een een- of tweejarige vooropleiding te doen.

 

 

Studie

 

Praktisch