Jazz

 

De afdeling Jazz kenmerkt zich door begrippen als traditie en vernieuwing, verbreding en verdieping, nationaal en internationaal. Ze levert studenten af die op hoog niveau functioneren in de internationale jazzwereld. Al tijdens hun studie werken aankomende jazzmusici samen met medestudenten afkomstig uit alle delen van de wereld. Omdat iedereen een eigen cultuur inbrengt, ontstaan tijdens de opleiding boeiende muzikale kruisbestuivingen.

 

 

De afdeling Jazz vormt de uitvalsbasis van vele combo’s en ensembles voor sessies en optredens in jazzclubs in Den Haag en op de belangrijkste jazzpodia in Nederland. Na hun studie waaieren de jazzmusici over de hele wereld uit. Er bestaat een levendige samenwerking tussen de opleiding en de beroepspraktijk.

De Big Band van het Koninklijk Conservatorium treedt op in binnen- en buitenland, onder andere op het North Sea Jazz Festival. Daarnaast vinden er uitwisselingen plaats met andere internationale topinstituten. Op binnen- en buitenlandse concoursen slepen jazzstudenten vaak prijzen in de wacht.

 

 

 

Aanmelding en toelating

De toelatingseisen staan vermeld onder elk hoofdvak. Informatie over aanmelding en toelating lees je hier.

 

Contact

Hoofd afdeling Jazz

Wouter Turkenburg