Welkom bij de aanmeldprocedure van je studie aan de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Hieronder worden alle stappen van het aanmeldproces uitgelegd en het enige dat je hoeft te doen, is ze in deze volgorde te doorlopen.

Als je op het kruisje klikt, krijg je meer informatie te zien. Nadat je de eerste vijf stappen op de website hebt doorlopen, ga je naar Osiris Aanmeld, een onderdeel van ons Studentenadministratiesysteem. Op die pagina upload je alle gevraagde documentatie die nodig is om de video auditie te doen en om uitgenodigd te worden tot de live auditie.

Mocht je gedurende het proces vragen hebben, neem dan contact op met de studentenadministratie.

Bekijk ook de algemene toelatingseisen, deze zijn van toepassing op alle aanmeldingen.

Verzamel eerst alle documenten die je nodig hebt om je te kunnen aanmelden voor de eerste auditieronde per video. 

  • Een video-opname (stap 2)
  • Het motivatieformulier (stap 3) 
  • CV (zie hieronder) (stap 4) 
  • Dansfoto’s (stap 5) 

Om een goede indruk te krijgen van je artistieke, muzikale en technische capaciteiten, willen we een opname van ongeveer 15 tot 20 minuten van je ontvangen. Hierop is het volledige lichaam te zien en de opname moet voldoen aan de eisen die je hieronder kan downloaden. Je kleding moet contrasterend zijn met de achtergrond. 

Vereisten video auditie

Plaats je video op een YouTube (voorkeur) of Vimeo account (of een account bij een ander soortgelijk online platform). Maak een pdf met daarin alle linkjes naar de video-opname(s). Dit document upload je bij de juiste vraag in Osiris Aanmeld, later in het proces. De naam van deze upload moet beginnen met achternaam-beeldopname. 

Beantwoord de vragen in het formulier door het document te downloaden. Upload het motivatieformulier (als pdf) in Osiris Aanmeld. De naam van deze upload moet beginnen met achternaam-motivatieformulier

Motivatieformulier

Geef in je cv (pdf) naast je naam, geboortedatum, lengte en gewicht ook informatie over je dansscholing en –ervaring. Beschrijf onder andere je: eerder genoten opleiding(en), gevolgde vakken, prestaties, voorstellingen, examens en prijzen. De naam van deze upload moet beginnen met achternaam-CV.

Upload drie foto’s, waaronder één portretfoto en twee dansfoto’s. Op alle twee moet het volledige lichaam te zien zijn. De naam van deze upload moet beginnen met achternaam-fotomateriaal.

Ga naar Osiris Aanmeld en kies je voorkeurstaal (Nederlands of Engels). Op de dan volgende pagina kies je onderaan de pagina voor de tekst ‘Heb je geen gebruikersnaam/wachtwoord, klik dan hier’ en maak je een nieuw account aan. Dat account moet je verifiëren door middel van de email die naar het door jou opgegeven mailadres is gestuurd. Nadat je bent ingelogd in Osiris Aanmeld beantwoord je de vragen die je hier gesteld worden, dit is verplicht. 

Upload je verzamelde documenten bij de desbetreffende corresponderende vragen in Osiris Aanmeld. Ben je niet in de gelegenheid om alle gevraagde documenten in een keer te uploaden, dan zullen we je af en toe een herinnering sturen. Let wel, we kunnen je pas antwoorden en indelen voor een auditie als alle verplichte documenten zijn geüpload. 

Het is mogelijk om je antwoorden tussendoor op te slaan. 

Je aanmelding voor de auditie(s) is pas definitief als je de vragen in Osiris Aanmeld niet alleen hebt opgeslagen maar ook ‘Verzonden’.

Op basis van de door jou ingevulde gegevens en antwoorden, geüploade documenten en de video wordt bepaald of je wordt uitgenodigd voor de live auditie (woonachtig in Europa) of wordt toegelaten (woonachtig buiten Europa). In alle gevallen, zowel wanneer je wordt geselecteerd om auditie te doen als wanneer je wordt afgewezen of toegelaten, ontvang je hierover per e-mail bericht. 

Wanneer je buiten de Europese Unie woont, kun je worden toegelaten na je video auditie. In de situatie dat je toch al door Europa reist, geven we er de voorkeur aan, en adviseren we je, om persoonlijk auditie te komen te doen. Als je in Europa woont en verblijft word je gevraagd op 21 april 2020 langs te komen voor de live auditie.

Na de eerste video auditieronde krijg je te horen of je wordt uitgenodigd voor de tweede en beslissende live auditieronde of dat je bent toegelaten of afgewezen. In sommige gevallen is het mogelijk een privéauditie te doen. Bijvoorbeeld wanneer je buiten Europa woont en je in een bepaalde periode in Europa bent om auditie te kunnen doen. 

Of wanneer je niet aanwezig kan zijn op 21 april 2020, neem dan contact op met coördinator audities Sacha Steenks.

Na de live auditie krijg je in een gesprek met de directeur van de Dansvakopleiding de uitslag van je auditie te horen. Zowel in het geval van afwijzing als wanneer je bent toegelaten (voorwaardelijk of volledig) krijg je de uitslag (ook) per e-mail te horen.
 
Voorwaardelijk toegelaten betekent dat je niveau voldoende is om toegelaten te kunnen worden, maar dat nog niet zeker is of je daadwerkelijk zal worden geplaatst (bijvoorbeeld op voorwaarde dat er voldoende plek is op de opleiding).
Alleen nadat je hebt gehoord dat je bent ‘Toegelaten’, ben je zeker dat je in augustus van het volgende collegejaar kunt beginnen met studeren bij het Koninklijk Conservatorium. 

 We wensen je veel succes met je auditie.

Update 24 April 2020 - online test


Door de COVID-19 uitbraak zijn de meeste taalscholen gesloten en de examens geannuleerd. ETS biedt een TOEFL IBT Special Home Edition testaan. Deze test is wereldwijd beschikbaar, met uitzondering van China en Iran. De test is beschikbaar tot 30 juni 2020. De scores zijn twee jaar geldig en moeten geldig zijn op 1 september 2021.

Certificaten van de institutionele TOEFL test, de TOEFL-ITP test of andere taaltoetsen worden niet geaccepteerd.

Als je bent toegelaten, dan moet je zorgen dat alle benodigde documenten zijn ingeleverd.
Het bewijs van je Engelse taalniveau (zie stap Engelse taalniveau) moet je vóór 1 september inleveren.

Wanneer je bent toegelaten ontvang je informatie via e-mail en Studielink over het betalen van het collegegeld.

Pas wanneer je aan alle inschrijfverplichtingen hebt voldaan, word je ingeschreven als student. Zorg er dus voor dat je alle gevraagde documenten voor 1 september 2021 hebt aangeleverd.

Meer informatie over de tarieven en informatie rond betaling.

We wensen je veel succes met je aanmelding.