Welkom bij de aanmeldprocedure van je studie aan de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Hieronder worden alle stappen van het aanmeldproces uitgelegd en het enige dat je hoeft te doen, is ze in deze volgorde te doorlopen.

Als je op het kruisje klikt, krijg je meer informatie te zien. Nadat je de eerste vijf stappen op de website hebt doorlopen, ga je naar Osiris Aanmeld, een onderdeel van ons Studentenadministratiesysteem. Op die pagina upload je alle gevraagde documentatie die nodig is om de video auditie te doen en om uitgenodigd te worden tot de live auditie.

Wanneer je bent toegelaten tot de Dansvakopleiding, upload je de documenten die nodig zijn om het toelatingsproces af te ronden in Osiris Aanmeld. Daarnaast verlaat je – alleen voor Bachelor Dans studenten niet voor Young KC Dance Company studenten - deze website om je te registreren als student bij het Koninklijk Conservatorium via Studielink.
Mocht je gedurende het proces vragen hebben, neem dan contact op met de studentenadministratie.

Bekijk ook de algemene toelatingseisen, deze zijn van toepassing op alle aanmeldingen.

Verzamel eerst alle documenten die je nodig hebt om je te kunnen aanmelden voor de eerste auditieronde per video. 

 • Een video-opname (stap 2)
 • Het motivatieformulier (stap 3) 
 • CV (zie hieronder) (stap 4) 
 • Dansfoto’s (stap 5) 

Het volgende geldt alleen voor de studenten die zijn toegelaten tot de Dansvakopleiding. Verzamel later (na toelating!) alle documenten die je nodig hebt om je toelatingsprocedure tot de Dansvakopleiding af te ronden en om je in te schrijven als student op het Koninklijk Conservatorium. 

 • Een kopie/scan van je paspoort/ ID (stap 10)
 • Een recente pasfoto (JPG 3 x 4 cm) (stap 10)
 • Gezondheidsverklaring (kan tot 1 juli in Osiris worden geüpload) (stap 10)
 • Fotokopieën/scans van het (de) behaalde diploma(´s) en cijferlijst en/of van het laatste rapport (kunnen tot 1 juli in Osiris worden geüpload) (stap 10)
 • Bachelor Dans (of soortgelijk) diploma (alleen nodig voor Young KC Dance Company studenten) (stap 10)

Om een goede indruk te krijgen van je artistieke, muzikale en technische capaciteiten, willen we een opname van ongeveer 15 tot 20 minuten van je ontvangen. Hierop is het volledige lichaam te zien en de opname moet voldoen aan de eisen die je hieronder kan downloaden. Je kleding moet contrasterend zijn met de achtergrond. 

Vereisten video auditie

Plaats je video op een YouTube (voorkeur) of Vimeo account (of een account bij een ander soortgelijk online platform). Maak een pdf met daarin alle linkjes naar de video-opname(s). Dit document upload je bij de juiste vraag in Osiris Aanmeld, later in het proces. De naam van deze upload moet beginnen met achternaam-beeldopname. 

Beantwoord de vragen in het formulier door het document te downloaden. Upload het motivatieformulier (als pdf) in Osiris Aanmeld. De naam van deze upload moet beginnen met achternaam-motivatieformulier

Motivatieformulier

Geef in je cv (pdf) naast je naam, geboortedatum, lengte en gewicht ook informatie over je dansscholing en –ervaring. Beschrijf onder andere je: eerder genoten opleiding(en), gevolgde vakken, prestaties, voorstellingen, examens en prijzen. De naam van deze upload moet beginnen met achternaam-CV.

Upload drie foto’s, waaronder één portretfoto en twee dansfoto’s. Op alle twee moet het volledige lichaam te zien zijn. De naam van deze upload moet beginnen met achternaam-fotomateriaal.

Ga naar Osiris Aanmeld en kies je voorkeurstaal (Nederlands of Engels). Op de dan volgende pagina kies je onderaan de pagina voor de tekst ‘Heb je geen gebruikersnaam/wachtwoord, klik dan hier’ en maak je een nieuw account aan. Dat account moet je verifiëren door middel van de email die naar het door jou opgegeven mailadres is gestuurd. 

Nadat je bent ingelogd in Osiris Aanmeld beantwoord je de vragen die je hier gesteld worden, dit is verplicht.
Zo moet je bijvoorbeeld ook aangeven voor welke live auditiedatum je je opgeeft, als je door de eerste videoselectie heen komt.

Upload je verzamelde documenten bij de desbetreffende corresponderende vragen in Osiris Aanmeld. Ben je niet in de gelegenheid om alle gevraagde documenten in een keer te uploaden, dan zullen we je af en toe een herinnering sturen. Let wel, we kunnen je pas antwoorden en indelen voor een auditie als alle verplichte documenten zijn geüpload.

Het is mogelijk om je antwoorden tussendoor op te slaan.

Je aanmelding voor de auditie(s) is pas definitief als je de vragen in Osiris Aanmeld niet alleen hebt opgeslagen maar ook ‘Verzonden’. 

Op basis van de door jou ingevulde gegevens en antwoorden, geüploade documenten en de video wordt bepaald of je wordt uitgenodigd voor de live auditie (woonachtig in Europa) of wordt toegelaten (woonachtig buiten Europa). In alle gevallen, zowel wanneer je wordt geselecteerd om auditie te doen als wanneer je wordt afgewezen of toegelaten, ontvang je hierover per email bericht. 

Wanneer je buiten de Europese Unie woont, kun je worden toegelaten na je video auditie. In de situatie dat je toch al door Europa reist, geven we er de voorkeur aan, en adviseren we je, om persoonlijk auditie te komen te doen.
Als je in Europa woont en verblijft wordt je gevraagd op 16 april 2019 langs te komen voor de live auditie.
 
Na de eerste video auditieronde krijg je te horen of je wordt uitgenodigd voor de tweede en beslissende live auditieronde of dat je bent toegelaten of afgewezen.
In sommige gevallen is het mogelijk een privéauditie te doen. Bijvoorbeeld wanneer je buiten Europa woont en je in een bepaalde periode in Europa bent om auditie te kunnen doen.

Of wanneer je niet aanwezig kan zijn op 16 april 2019, neem dan contact op met coördinator audities Sacha Steenks.

Na de live auditie krijg je in een gesprek met de directeur van de Dansvakopleiding de uitslag van je auditie te horen. Zowel in het geval van afwijzing als wanneer je bent toegelaten (voorwaardelijk of volledig) krijg je de uitslag (ook) per e-mail te horen.

Voorwaardelijk toegelaten betekent dat je niveau voldoende is om toegelaten te kunnen worden, maar dat nog niet zeker is of je daadwerkelijk zal worden geplaatst (bijvoorbeeld op voorwaarde dat er voldoende plek is op de opleiding).
Alleen nadat je hebt gehoord dat je bent ‘Toegelaten’, ben je zeker dat je in augustus van het volgende collegejaar kunt beginnen met studeren bij het Koninklijk Conservatorium. 

Als je als toekomstig student bent toegelaten mag je je – alleen nodig voor Bachelor Dans studenten - aanmelden in Studielink, zie stap 11.  

Verzamel alle documenten die je nodig hebt voor je toelating. In de e- mail met de uitslag, waarin staat vermeld dat je bent toegelaten, staat de link naar Osiris Aanmeld, waar je de onderstaande documenten moet uploaden. 

Een kopie/scan van je paspoort/ ID
Upload een scan van je paspoort of ID.

Een recente pasfoto (JPG 3 x 4 cm)
Upload een recente pasfoto.

Gezondheidsverklaring
Beantwoord de vragen in het formulier door het document te downloaden. Upload het gezondheidsformulier (pdf) in Osiris Aanmeld. De naam van deze upload moet beginnen met achternaam-gezondheidsverklaring.

Gezondheidsverklaring

Diploma
Upload daarnaast een scan van het diploma dat vereist is om toegelaten te worden in Osiris Aanmeld. De naam van deze upload moet beginnen met achternaam-diploma.

Cijferlijst
Mocht je een NIET-Nederlands diploma hebben upload dan ook je cijferlijst (pdf) met de naam achternaam-cijferlijst.

Bachelor Dans (of soortgelijk) diploma
Upload je Bachelor Dans of soortgelijk diploma.

Nu je bent toegelaten tot de Dansvakopleiding verlaat je deze website om je te registreren als student bij Studielink (alleen voor Bachelor Dans studenten niet voor Young KC Dance Company studenten). Studielink is het online inschrijfsysteem van het Nederlands hoger onderwijs. Je bent dan ook automatisch aangemeld bij DUO, Dienst Uitvoerend Onderwijs, die bijvoorbeeld de studiefinanciering voor studenten regelt.

Uitleg over de stappen die je in Studielink neemt:

 • Ben je een Nederlandse student, log dan in met je DigiD. Heb je die nog niet, vraag deze dan aan bij www.digid.nl. Het kan enkele dagen duren voordat je de inlogcodes ontvangt.
 • Ben je een buitenlandse student, log dan in met een gebruikersnaam en wachtwoord die je in Studielink zelf kunt aanmaken.
 • Wanneer je als Nederlandse student voor de eerste keer inlogt bij Studielink, houd dan je diploma en cijferlijst bij de hand, mocht je die nog niet hebben, kan je deze gegevens tot 1 juli invullen. Als je al eerder post van DUO hebt ontvangen, dan ben je in bezit van een correspondentienummer dat je kunt invullen.
 • Als je op Studielink bent ingelogd kom je terecht op de eerste pagina van je account. Vul de ontbrekende gegevens in en klik op bevestigen.
 • Op je eigen pagina vind je alle informatie met betrekking tot je aanmelding en inschrijving. Bovenaan de pagina zie je je ‘to do’ lijst. In deze lijst komen alle stappen te staan die je moet doorlopen. Check dit daarom regelmatig. Lees ook goed alle berichten en e-mails die je van Studielink ontvangt. Hierin staat belangrijke informatie voor je aanmelding.
 • Meld je aan voor de studierichting van jouw keuze (de eerste stap in je ‘to do’ lijst) onder Koninklijke Academie/Koninklijk Conservatorium Den Haag. Volg alle stappen in het scherm. Je ziet een schermpje verschijnen met ‘De door jou gekozen opleiding heeft aanvullende eisen’. Hiermee wordt bedoeld dat je een toelatingsexamen moet doen.
 • Vervolg je aanmelding door je instroommoment te kiezen. Dit is in alle gevallen september.
 • Bevestig je aanmelding.

Naar Studielink

Let op: je verlaat nu de website van het Koninklijk Conservatorium. Je bent na je Studielink aanmelding bijna klaar, alleen nog collegegeld betalen en dan zien we je in augustus bij de start van het schooljaar.

Als je bent toegelaten dan moet je zorgen dat alle benodigde documenten (zie stap 1) zijn ingeleverd vóór 1 juli. Je ontvangt daarna een mail van het Koninklijk Conservatorium over het betalen van je collegegeld dat voor de deadline in juli betaald moet zijn.

Na betaling van het collegegeld of het insturen van een machtiging ben je ingeschreven als student aan het Koninklijk Conservatorium. 

Meer informatie over de tarieven en informatie rond betaling.

We wensen je veel succes met je audities.