Ben je een internationale nieuwe masterstudent en kom jij van buiten de Europese Economische Ruimte/EER)? Heb je niet eerder aan een Nederlandse instelling voor hoger onderwijs gestudeerd? En wil je een master aan het Koninklijk Conservatorium doen?

Dan kom je misschien in aanmerking voor een beurs van het Holland Scholarship. Dit is een beurs van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en 48 universiteiten/hogescholen. De hoogte is € 5.000,-. Dit bedrag wordt eenmalig toegekend aan het begin van het eerste studiejaar. Het Koninklijk Conservatorium kent deze beurs alleen toe als jij een masterstudent bent van uitzonderlijk hoog niveau. Dat moet blijken uit het resultaat van jouw toelatingsexamen (cijfer 10 of 9). Wanneer de commissie jou het cijfer 10 toekent, krijg je een Holland Scholarship. Krijg je een 9, dan wordt er eerst overlegd. Het hangt van verschillende factoren af of je dan wel of niet de beurs ontvangt.

Je hoeft je niet apart aan te melden voor een Holland Scholarship. Mocht je deze beurs toegekend krijgen op basis van je resultaat van het toelatingsexamen, ontvang je hierover bericht.

Kijk hier voor meer informatie over de Holland Scholarship

Uitzondering
Ben je toegelaten tot de Orkest Master, dan ontvang je een speciale beurs van het Residentie Orkest en kom je niet meer in aanmerking voor een Holland Scholarship. Datzelfde geldt ook voor een Excellentiebeurs, is deze je toegekend, dan kom je ook niet in aanmerking voor een Holland Scholarship.