NL Scholarships voor de beste masterkandidaten van buiten de EER
Ben je een internationale nieuwe masterstudent en kom jij van buiten de EER? Heb je niet eerder aan een Nederlandse instelling voor hoger onderwijs gestudeerd? En wil je een master aan het Koninklijk Conservatorium doen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een NL Scholarship (voorheen: Holland Scholarship)

De NL Scholarship is een beurs van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en 48 universiteiten/hogescholen. Een NL Scholarship bedraagt € 5.000. De beurs wordt eenmalig toegekend aan het begin van het eerste studiejaar. Goed om te weten: het collegegeld 2023/2024 voor NL Scholarship bursalen is door het Koninklijk Conservatorium vastgesteld op € 5.000.

Het toelatingsexamen
Het Koninklijk Conservatorium kent een NL Scholarship alleen toe als jij een masterstudent bent van uitzonderlijk hoog niveau. Dat moet blijken uit het resultaat van je toelatingsexamen en de overtuigingskracht van je Master Plan. Wanneer de examencommissie het cijfer 10 toekent, word je voorgedragen voor een NL Scholarship. Krijg je een 9, dan wordt er eerst overlegd.

Toekenning
Het hangt van verschillende factoren af of je wordt voorgedragen voor een beurs. De directie van het KC stelt de definitieve kandidatenlijst op.

Als je een NL Scholarship hebt in je eerste studiejaar, kun je bij goede resultaten mogelijk een Fund for Excellence beurs krijgen voor het tweede (en daarmee laatste) jaar. Deze beurs zal je collegegeld dekken.

Je hoeft je niet apart aan te melden voor een NL Scholarship. Mocht je voorgedragen worden voor deze beurs op basis van je toelatingsexamen en je Master Plan, dan ontvang je hierover bericht.

Kijk hier voor meer informatie over de NL Scholarship

NB
Krijg je een NL Scholarship, dan krijg je geen Excellentiebeurs (en omgekeerd).