Vervolg jij volgend jaar je opleiding? Dan is het belangrijk om je herinschrijving op tijd te regelen. Bekijk hieronder welke stappen je hiervoor moet zetten.

Waarom moet ik mij herinschrijven?

Je inschrijving is maximaal één jaar geldig. Als jij volgend studiejaar jouw opleiding voort wil zetten bij het Koninklijk Conservatorium, moet je een verzoek tot herinschrijving doen via Studielink.

Hoe werkt een herinschrijving?

 • Vanaf 1 mei 2020 kan je je herinschrijven via Studielink. Je krijgt hierover van Studielink ook nog bericht. Log in met je DigiD of met je gebruikersnaam en wachtwoord. Controleer je adres, telefoonnummer en e-mailadres en wijzig deze indien nodig.
 • Daarnaast moet je het collegegeld voor het studiejaar 2020-2021 betalen.
 • Kies in je Studielink-account voor de link ‘Regel je herinschrijving’. Dit is zichtbaar onder ‘Je to-do lijst’
 • Klik op de volgende pagina op ‘Ja, ik wil me herinschrijven’
 • Doorloop het stappenplan en bevestig je herinschrijving

Je bent dus pas opnieuw ingeschreven als je aan zowel de herinschrijf- als de betalingsverplichting hebt voldaan.

Voor welke datum moet ik mij herinschrijven?

De herinschrijving voor het studiejaar 2020-2021 sluit op 31 augustus 2020. Als jouw verzoek tot herinschrijving op 31 augustus 2020 nog niet via Studielink is ingediend, dan heb je vanaf 1 september 2020 geen recht op toegang tot het onderwijs en faciliteiten zoals Asimut en e-mail.

Betaling collegegeld

Voor de incasso van het collegegeld maakt het KC gebruik van een digitale machtiging in Studielink. Je kunt kiezen om het collegegeld in 1 keer of in 8 termijnen te betalen. Je moet dit ook vanaf 1 mei 2020 via Studielink regelen. Zorg ervoor dat je de machtiging zo snel mogelijk regelt. Maar uiterlijk op 31 augustus 2020, anders kun je je studie op 1 september niet voortzetten. Hoe werkt het?

Je moet via Studielink eerst je betaalgegevens invoeren.

Log in op Studielink

 • Stap 1: ga naar 'Mijn To Do lijst' en klik op 'Voer je betaalgegevens in'.
 • Stap 2: selecteer het vestigingsland van je bank. Je kunt alleen met een digitale machtiging betalen als je (of de betaler) een SEPA-land bankrekening hebt. Beschik je niet over een rekeningnummer van een bank uit een SEPA-land, neem dan contact op met de studentenadministratie. Zorg er dus op tijd voor dat je een bankrekening in Nederland opent.
 • Stap 3: nadat je het land hebt ingevuld kies je voor 'Ik betaal zelf'. Geef ook aan of het collegegeld in termijnen of in één keer door het KC geïncasseerd kan worden.
 • Stap 4: vul jouw gegevens in. Als je dat hebt gedaan klik je op 'bevestigen'. Let op: je hebt nu de betaalgegevens ingevuld, maar de digitale machtiging moet nu ook nog worden bevestigd.
 • Stap 5: zodra je de digitale machtiging bevestigt, ontvang je opnieuw bericht en krijg je een nieuwe To Do actie 'Bevestig je digitale machtiging'. De machtiging wordt vervolgens verstuurd naar het KC.

Als iemand anders jouw collegegeld betaalt, houd dan rekening met de volgende zaken:

 • Studielink stuurt je een e-mail met verdere betalingsinstructies. Je dient deze e-mail door te sturen naar degene die jouw collegegeld gaat betalen.
 • Degene die jouw collegegeld gaat betalen moet ook inloggen met DigiD om de digitale machtiging te bevestigen. Als de betreffende persoon geen DigiD-account heeft, moet hij/zij dit eerst aanvragen en activeren.
 • De digitale machtiging is pas afgegeven als je een bericht hebt ontvangen dat de machtiging bevestigd is.

Het collegegeldbedrag is bepaald op basis van de op dit moment bij het KC bekende informatie. Het KC houdt zich het recht voor om het collegegeldbedrag te wijzigen indien nieuwe informatie daartoe aanleiding geeft. Als er voor jouw situatie een nieuw collegegeldbedrag wordt vastgesteld, ontvang je hiervan bericht.

Jij of iemand anders (bijvoorbeeld een ouder) geeft een machtiging voor automatische incasso af: Als je een rekeningnummer (IBAN) hebt uit een land van de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland, Monaco of San Marino dan kan je via Studielink een machtiging afgeven. Dat betekent dat je toestemming geeft dat de Hogeschool der Kunsten Den Haag op de afgesproken betaaldatum/-data geld afschrijft van jouw rekening, of van de rekening van iemand anders, bijvoorbeeld je ouders. Je kunt kiezen voor een eenmalige incasso om het bedrag in één keer te betalen, of om in 8 termijnen te betalen.

Via Studielink kan je alleen een machtiging afgeven als je een bankrekening hebt uit een van de hierboven vermelde landen. Is je bank gevestigd in een ander land, dan betaal je het gehele collegegeld in een keer naar de bankrekening van de Hogeschool der Kunsten Den Haag onder vermelding van je naam, studentnummer en geboortedatum.

Bankgegevens Stichting Hogeschool der Kunsten, Den Haag:

IBAN: NL46ABNA0887557201
BIC: ABNANL2A
ABN-AMRO Bank
Gustaf Mahlerlaan 10
1082 PP AMSTERDAM NL

Ik ga niet verder studeren

Stop je of ben je klaar met je opleiding en wil je ingeschreven blijven tot 31 augustus? Dan kun je dit als volgt doorgeven:

 • Klik op de To Do actie ‘Regel je herinschrijving’.
 • Selecteer de optie ‘Nee, ik wil me niet herinschrijven’.
 • Bevestig je keuze.

Let op: als je je eerder dan 31 augustus wilt uitschrijven dan kun je dit aangeven door middel van een verzoek tot uitschrijving.

Collegegeld

Heb je vragen over het betalen van het collegegeld? Lees dan hier verder.

Vragen

Heb je vragen over je herinschrijving? Grote kans dat de Vraagbaak van Studielink je verder kan helpen.

Kom je er niet uit, stuur dan een mail met je vraag naar de medewerkers van de Studentadministratie van het KC. Zij helpen je graag.