AKO - Strippenkaartconcert

Het Atheneum Kamerorkest start het seizoen met het concert in oktober i.h.k.v. de serie Strippenkaartconcerten in de AS-zaal van het Conservatorium in Den Haag.

Na twee schitterende concerten in Esbeek zet het Atheneum Kamerorkest het seizoen voort met het eerste strippenkaartconcert van het seizoen, donderdag 7 oktober om 16.30 uur in de Arnold Schönbergzaal van het Koninklijk Conservatorium.

Het betreft een  programma voor strijkorkest. Het concert opent met de Fuga en het Adagio in g klein van de Duitse componist Johan Adolf Hasse (1699-1783). Hasse komt uit een muzikale familie, zijn overgrootvader was een leerling van Jan Pieterszoon Sweelinck.

Hierna speelt het Atheneum Kamerorkest het Divertimento voor strijkers in D groot van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Het Divertimento is een compositie dat bestaat uit drie delen, Allegro, Andante en Presto, die de luisteraar in vervoering brengt met zijn feestelijke en transparante karakter. Tot slot wordt een van de meest bekende en gewaardeerde stukken voor strijkorkest uitgevoerd, de Serenade in e mineur op.20 van Edward Elgar (1857-1934), die onze jonge musici met grote maturiteit en elegantie spelen.Programma

J. A. Hasse, Fuga e Adagio in g klein
W. A. Mozart, Divertimento in D groot K.136
E. Elgar, Serenade voor strijkers op.20

Dirigent: Leonard Kwon

Details

Datum

7 oktober 2021 16.30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

We vragen alle externe bezoekers om een negatief testbewijs aan te tonen of een QR code middels de coronacheck app. Voor meer informatie klik hier.