Atheneum Kamerorkest

Overzicht

do 5 juli 2018 15:30

zo 8 juli 2018 12:30

Alexei Ogrintchouk, dirigent

De jonge strijkers van de School voor Jong Talent worden vroeg in contact gebracht met de praktijk van het ensemblespel. Daarom vormt de strijkersklas een wezenlijk onderdeel van de opleiding bij de Haagse vioolschool. Deze strijkersklas, het Atheneum Kamerorkest (AKO), bestaat sinds 1985 en is het visitekaartje van Jong KC.
Het AKO is in de eerste plaats een strijkorkest: er wordt veel aandacht besteed aan specifiek repertoire voor strijkinstrumenten. Meer en meer ontwikkelt het Atheneum Kamerorkest zich naar flexibele samenstellingen: kleine bezetting met klavecimbel voor barokmuziek (Jong Barok), grote bezetting aangevuld met blazers voor het symfonische repertoire of grote strijkersbezetting voor het romantische strijkersrepertoire. De blazers in het orkest spelen samen in het Atheneum Blazers Consort (ABC).
Het Atheneum Kamerorkest bereidt jaarlijks een aantal programma’s voor waaronder ieder jaar de opening van het Jong KC Zomerfestival (9 juli). Na afloop van de concerten vindt er een collecte plaats t.b.v. het Cultuurfonds School voor Jong Talent.

Details

Datum

do 5 juli 2018 15:30

Locatie

Concertzaal, Tilburg (Stichting De Wever)

Meer info

Aanmelden via: a.vangennip@koncon.nl

Entree

Gratis

Datum

zo 8 juli 2018 12:30

Locatie

Conservatorium, Utrecht

Entree

Gratis