Blazersensemble KC – Radio West Concert

Karel Schoofs, dirigent

Wolfgang Amadeus Mozart
Serenade “Gran Partita” in Bes, KV 361

Mozart componeerde de Serenade KV 361 voor blazers in 1781. Het werk draagt de bijnaam Gran Partita en is geschreven voor twee hobo’s, twee klarinetten, twee bassethoorns (een soort lage klarinet) twee fagotten, vier hoorns en een contrabas of contrafagot. Het was in de periode 1770 – 1800 mode voor de adel om een blaasorkest in dienst te hebben. Het orkest trad dan op tijdens een banket of andere feestelijke aangelegenheden en speelde bijvoorbeeld arrangementen van bekende operafragmenten.

De zevendelige Gran Partita behoort tot de absolute top van deze blazersmuziek. De klarinettist Anton Stadler, voor wie Mozart ook zijn beroemde klarinetconcert schreef, verzorgde in 1784 de eerste (onvolledige) uitvoering. Volgens een ooggetuige was de uitvoering ‘glorieus en subliem!... Ieder instrument was bezet door een meester.’ Voor het Radio West Concert worden de instrumenten door studenten van het Koninklijk Conservatorium bespeeld. De muzikale leiding is in handen van Karels Schoofs, eerste hoboïst van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium.

****
Radio West Concert
Iedere maand vindt er een zondagmiddagconcert in de Nieuwe Kerk plaats. Studenten laten tijdens deze concerten aan een breed publiek horen wat zij in huis hebben en wat voor belofte zij voor de toekomst zijn. In een serie van tien concerten passeren klassieke muziek, oude muziek en jazz de revue. Een programma dat bovendien is samengesteld voor jong en oud. Voor slechts € 6,– inclusief gratis drankje zit u op de eerste rang bij de nieuwste generatie musici van ons land.

89.3 Radio West
Voor de thuisblijvers zendt Radio West de concerten steeds op zondag in de week erna uit in het programma Klassiek op West - tussen 7 en 9 (zowel ’s ochtends als ’s avonds).

Dit programma wordt ondersteund door studenten van de afdeling Art of Sound.

Details

Datum

11 november 2018 16:00

Locatie

Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag

Meer info

Radio West Concert
zuiderstrandtheater.nl

Entree

€ 6,– inclusief drankje

Datum

14 november 2018 12:30

Locatie

Het Concertgebouw, Concertgebouwplein 10, Amsterdam

Meer info

Dit is geen Radio West Concert.
concertgebouw.nl

Entree

Gratis