Geannuleerd: Caroline Emery Clinic - Contrabas didactiek

Evenement geannuleerd vanwege coronavirus

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Tot nader order kunnen alle evenementen in het Koninklijk Conservatorium geen doorgang vinden.

Eerder gekochte kaarten worden terugbetaald. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina.


Caroline Emery is contrabasdocent aan het Royal College of Music in Londen. Haar indrukwekkende reputatie is gebaseerd op een unieke schat aan ervaringen als docent van jonge talenten.

Als onderdeel van het contrabas evenement 'Go low' zal Caroline een gratis didactiek clinic geven voor contrabasdocenten (en andere geïnteresseerden), op zondag 29 maart, 14.00 - 16.00 uur, in Studio 4, Koninklijk Conservatorium Den Haag. Een goede gelegenheid voor uitwisseling van know-how en ervaring, gebruikte methodes en lesmaterialen. Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen, laat dit ons dan weten via onderstaand formulier.

If you have any specific questions on double bass didactics, please let us know and we will pass it on to Caroline Emery, for her to incorporate or address during the clinic.

Biografie
Zij stond aan de wieg van het Yorke Mini-Bass Project. Dankzij de European String Teachers Association (ESTA) en de International Society of Bassists heeft haar werk sindsdien internationale bekendheid gekregen. De publicatie van de methode “Bass is Best” (Yorke Edition) in 1988 zorgde ervoor dat zij leerlingen van over de hele wereld aantrok.

Caroline heeft jeugdorkesten gecoacht en als oprichter van de Bass Club bevordert zij kennisuitwisseling tussen basdocenten uit diverse landen.

Naast Honorary Member van het Royal College of Music, werd zij in 1991 de allereerste contrabasdocente van de Yehudi Menuhin School.

Veel van haar studenten werken nu in vooraanstaande orkesten in o.a. Engeland (LSO, BBC Concert and Philharmonia), Zweden en Nederland.

In de afgelopen jaren heeft Caroline lesgegeven in Italië, Sweden, Canada, Spanje en –samen met François Rabbath en George Vance- in Washington DC.

Inmiddels is de Mini Bass Course van het Royal College of Music een begrip. Dit werd recent nog gevierd met een groots kamermuziekfestival waarbij masterclasses werden gegeven door François Rabbath, Paul Ellison, Jan Alm, Gareth Wood en Caroline Emery zelf.

Caroline Emery heeft er ook voor gezorgd dat er veel nieuw repertoire voor contrabas is ontstaan.

Credits en copyright: Royal College of Music.

Details

Datum

29 maart 2020 14.00 - 16:00

Locatie

Studio 4, Koninklijk Conservatorium, Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag

Meer info

Reserveren via het formulier op deze pagina.

Entree

Gratis