Dans en Muziek Festival

Op initiatief van de School voor Jong Talent hebben alle vooropleidingsscholen in Nederland zich verenigd in de Stichting DAMU (DAns en Muziek). Via deze stichting worden afspraken over de balans tussen school en kunstdiscipline met het Ministerie van Onderwijs gemaakt.

In de DAMU-opleidingen krijgen kinderen al op jonge leeftijd les van professionele ervaren vakdocenten die zelf jaren aan de top hebben meegedraaid. De sfeer, gedrevenheid en het vakmanschap is uitzonderlijk en gestoeld op jarenlange traditie en ervaring. Ook doen studenten in opleiding mee met professionele producties, van bijvoorbeeld Het Nationaal Ballet of het Nederlands Dans Theater. Ze komen dus al jong met de praktijk in aanraking.

De DAMU-opleidingen zijn onderdeel van de hogescholen voor de kunsten: de conservatoria en de balletopleidingen en zijn gelieerd aan de professionele dans- en muziekgezelschappen. Deze vooropleidingen werken samen met middelbare scholen in de buurt. Het Koninklijk Conservatorium neemt met de School voor Jong Talent een unieke positie in, omdat schoolopleiding en kunstopleiding onder één dak, binnen dezelfde school plaatsvindt.

In het DAMU-festival 2019 presenteren de DAMU-opleidingen zich voor het eerst aan elkaar en aan het publiek.

Details

Datum

14 juni 2019 19.30

Locatie

Kees van Baarenzaal, KC

Entree

Gratis