Duo Coraline Groen en Robbrecht van Cauwenberghe – Radio West Concert

Coraline Groen (viool) en Robbrecht van Cauwenberghe (bajan) vormen een uniek duo door de combinatie van hun instrumenten en de energieke en natuurlijke manier waarop zij samenspelen. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens hun bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze begonnen samen te spelen in 2014, aanvankelijk in een trio met gitaar. Samen gingen zij verder als duo en hebben concerten gegeven in Nederland, Oostenrijk en België. Ze hebben gewerkt met An Raskin, Vera Beths, Peter Brunt, Philippe Graffin, Asdis Valdimarsdottir en Martijn Padding.

Het duo wil zich voornamelijk focussen op repertoire speciaal geschreven voor deze instrumentatie, omdat de combinatie van de klanken van de bajan en viool waanzinnig goed mengen. Naast het spelen van bestaande werken, zoeken zij contact met componisten om samen nieuwe muziek te creëren.

****
Radio West Concert
Iedere maand vindt er een zondagmiddagconcert in de Nieuwe Kerk plaats. Studenten laten tijdens deze concerten aan een breed publiek horen wat zij in huis hebben en wat voor belofte zij voor de toekomst zijn. In een serie van tien concerten passeren klassieke muziek, oude muziek en jazz de revue. Een programma dat bovendien is samengesteld voor jong en oud. Voor slechts € 6,– inclusief gratis drankje zit u op de eerste rang bij de nieuwste generatie musici van ons land.

89.3 Radio West
Voor de thuisblijvers zendt Radio West de concerten steeds op zondag in de week erna uit in het programma Klassiek op West - tussen 7 en 9 (zowel ’s ochtends als ’s avonds).

Details

Datum

30 september 2018 16:00

Locatie

Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag

Entree

€ 6,– inclusief drankje