ECMA at Pulchri Studio

Tijdens de jaarlijkse sessie in Den Haag van de European Chamber Music Academy volgen kamermuziekensembles uit heel Europa lessen in Den Haag. Als onderdeel van deze week presenteren de ensembles zich met een gevarieerd programma.

De European Chamber Music Academy (ECMA) werd in 2004 opgericht op initiatief van Hatto Beyerle (Alban Berg kwartet). Het is een samenwerkingsverband tussen Europese universiteiten, conservatoria en festivals op het gebied van kamermuziek. Samen met de Weense violist Johannes Meissl (Artis kwartet) bracht hij de beste docenten en de meest talentvolle, jonge ensembles uit Europa bij elkaar, waarmee de ECMA is uitgegroeid tot de top op het gebied van kamermuziektraining.

Ook dit jaar werken de jonge musici en hun internationaal vermaarde docenten weer in Den Haag aan hun artistieke ontwikkeling. Ásdís Valdimarsdóttir, Arisa Fujita, Renee Jonker, Patrick van Deurzen en nog nader bekend te maken (inter)nationale musici zullen de verschillende ensembles coachen.

Tussen 18:00 en 19:30 is het ook mogelijk om bij Pulchri te eten. Mochten de gasten van het concert gebruik willen maken van deze mogelijkheid, dan kunnen zij vooraf reserveren (graag voor 13 oktober) via email.


Programma:

Trio Chagall

D. Shostakovic - Trio op. 8
Edoardo Grieco , violin
Francesco Massimino , cello
Lorenzo Nguyen , piano

Brioso Trio

E. Grieg - Andante Con Moto
Martine Velthuis , violin
Mathias Pearson , cello
Mieke Verduijn-Glasbergen, piano

Quasi Trio

Gabriel Fauré - Trio op. 120 in D Minor - II. Andantino, III. Allegro vivo
David Šimeček, clarinet
Judita Škodová, cello
Kateřina Ochmanová, piano

Trio Ernest

F. Schubert - Sonatensatz D 28
FJ Haydn - Trio Hob. XV: 29 in E flat Major - II. Andantino e innocentemente, III. Final in the german style - Presto assai
Stanislas Gosset , violin
Clément Dami , cello
Natasha Roque Alsina , piano


Details

Datum

15 oktober 2021 19.45

Locatie

Louis XV hall, Painting Society Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag

Entree

Gratis