Engelen in het Kunstmuseum – Sonologie - geannuleerd

In verband met de huidige coronamaatregelen kan dit evenement geen doorgang vinden.

William Engelen is een Nederlandse beeldend kunstenaar en componist, momenteel woonachtig in Berlijn. Zijn werk steekt grenzen over tussen beeldende kunst en muziek, resulterend in installaties, performances, video’s, partituren en modellen. Engelens composities bevatten een uitgebreid scala aan instrumenten, van solowerken tot grote ensembles. Voor elke compositie ontwerpt en ontwikkelt Engelen een nieuw notatiesysteem, waarbij de kunstwerken en de muziek vaak inspiratie ondervinden van verschillende contexten, plaatsen en de dagelijkse activiteiten van musici.

Speciaal voor het Kunstmuseum Den Haag schreef William Engelen zeven nieuwe composities. Zoals veel van zijn muziekstukken zijn ook deze composities site-specific, wat inhoudt dat ze op geen enkele andere plek dan het Kunstmuseum uitvoerbaar zijn. Op zondag 23 januari wordt de compositie Verstrijken door masterstudenten Sonologie van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ten gehore gebracht in het museum.

Verstrijken
Vier masterstudenten van de opleiding Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium hebben gedurende een week een dagboek geschreven. Hierin hebben ze hun verschillende activiteiten vastgelegd en geordend in vier categorieën: slapen, eten, werken en vrije tijd. Iedere dag van de week wordt in een uur muziek vertaald, wat resulteert in een zeven uur durende compositie.

In Verstrijken wordt het alledaagse ritme van de muzikant(e) vertaald in een muzikaal ritme, wat de compositie maakt tot een persoonlijk portret. De compositie wordt uitgevoerd door Marlene Fally, Ran Perry, Andreis Poikāns en Hilde Wollenstein.

Het concert duurt zeven uur en is van 10.00 tot 17.00 uur. Op vertoon van een geldig museumticket kan het publiek op ieder moment in- en uitlopen. Er hoeft geen extra ticket of plaats gereserveerd te worden.

Details

Datum

23 januari 2022 10.00 - 17:00

Locatie

Kunstmuseum Den Haag