European Chamber Music Academy (ECMA)

De European Chamber Music Academy (ECMA) werd in 2004 opgericht op initiatief van Hatto Beyerle (Alban Berg kwartet). Het is een samenwerkingsverband tussen Europese universiteiten, conservatoria en festivals op het gebied van kamermuziek. Samen met de Weense violist Johannes Meissl (Artis kwartet) bracht hij de beste docenten en de meest talentvolle, jonge ensembles uit Europa bij elkaar, waarmee de ECMA is uitgegroeid tot de top op het gebied van kamermuziektraining.

Ook dit jaar werken de jonge musici en hun internationaal vermaarde docenten weer in Den Haag aan hun artistieke ontwikkeling. De musici Patrick Jüdt, Ellen Corver, Peter Brunt, Arisa Fujita en Michel Strauss zullen de verschillende ensembles coachen. Deze editie vindt dit jaar ook voor het eerst gedeeltelijk online plaats. Ensembles vanuit Parijs en Wenen kunnen via een online verbinding workshops volgen en lessen krijgen vanuit Den Haag.

Programma Den Haag

Foto: Alex Schröder

Details

Datum

22 oktober 2020 20.00 - 26 oktober 2020 20.00

Locatie

Koninklijk Conservatorium, Den Haag

Meer info

In verband met de Covid-19 pandemie, is het op dit moment helaas niet mogelijk om dit concert bij te wonen. Meer informatie