Extase X Gurrelieder met Reinbert de Leeuw

Herbeleef het megaproject uit 2011 met 356 musici onder leiding van Reinbert de Leeuw in deze online uitzending.

Op 23 maart 2011 was de Doelen het toneel van een megaproject: 356 musici betraden het podium voor de uitvoering van Arnold Schönbergs Gurrelieder. De voorbereidingen en het uiteindelijke concert van deze unieke uitvoering onder leiding van Reinbert de Leeuw werd door Carine Bijlsma gevolgd, resulterend in de documentaire Extase.

Op 14 februari 2021 is het precies een jaar geleden dat Reinbert de Leeuw is overleden. Als groot voorvechter van de muziek van Schönberg was het uitvoeren van de Gurrelieder voor De Leeuw een droom die werkelijkheid werd. Deze online uitzending is een ode aan de componist en dirigent.

Op twee tijdstippen start de online stream. Eerst wordt de documentaire Extase vertoond, daarna volgt een Q&A met filmmaker Carine Bijlsma en directeur van het Koninklijk Conservatorium Den Haag Henk van der Meulen en tot slot zenden we het concert uit.

Gratis vanuit huis te bekijken! Reserveer hier een tijdstip en ontvang twee dagen van te voren per e-mail de link voor de online uitzending en bekijk het programmaboekje hier.

Lees meer over Schönberg's imposante compositie.

Details

Datum

14 februari 2021 14.00 - 17:00

Locatie

Online

Entree

Gratis

Datum

14 februari 2021 19.30 - 22:30

Locatie

Online

Entree

Gratis