Festival Dag in de Branding

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Het Festival Dag in de Branding op 6 juni zal online plaatsvinden. Houd voor meer informatie https://www.dagindebranding.nl/ in de gaten.Tijdens de 55e editie van Dag in de Branding opent Het Nederlands Blazers Ensemble met de familievoorstelling The Unknown Chaplin, met muziek door o.a. Micha Hamel, Reza Namavar en Oene van Geel. Het New European Ensemble speelt zowel op zaterdag als zondag een portret van de IJslandse componiste Anna Thorvaldsdottir. Componist Meriç Artaç presenteert het nieuwe werk Zizos uitgevoerd door Catchpenny Ensemble.

Zondag 8 maart 1500 uur Korzo Theater - Anna Thorvaldsdottir-programma II

  • Carlo Boccadoro – Primo Taccuino dell’ombra e della luce
  • Anna Thorvaldsdottir – In the Light of Air
  • New European Ensemble / Ensemble Academie Koninklijk Conservatorium / Carlo Boccadoro

In het tweede deel van dit portret van Anna Thorvaldsdottir staat ouder werk op de lessenaar. U hoort hoe haar muziek zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een ‘combinatie van kracht en intimiteit’, zoals het Britse tijdschrift Gramophone ooit schreef. Hoofdmoot is In the Light of Air voor ensemble dat bestaat uit vier organisch in elkaar overvloeiende delen die steeds een ander solo-instrument het podium geven.

Dag in de Branding is een van de meest toonaangevende festivals voor nieuwe muziek in Nederland. Vier keer per jaar organiseert Festival Dag in de Branding een afwisselend en spraakmakend programma op verschillende locaties in Den Haag. Het festival toont de nieuwste ontwikkelingen in de klassieke en geïmproviseerde muziek, muziektheater, jazz, popmuziek, opera en elektronica. Studenten en ensembles van het Koninklijk Conservatorium zijn met regelmaat op het festival te horen. Elke twee jaar krijgt een nieuwe jonge maker de kans om als artist-in-residence zijn of haar stempel te drukken op de programmering van Festival Dag in de Branding.

Bij Festival Dag in de Branding kunt u tegen voordelig tarief passe-partouts bestellen voor het volledige programma. Losse kaarten voor de afzonderlijke concerten zijn verkrijgbaar bij de zalen. Voor studenten gelden aantrekkelijke kortingen.

Details

Datum

7 maart 2020 15.00 - 8 maart 2020 17.00

Locatie

Zuiderstrandtheater, Korzo en Nieuwe Kerk (Den Haag)

Meer info

Entree

Passe-partout: € 60,-

Datum

6 juni 2020 15.00

Locatie

Diverse locaties in Den Haag

Meer info

Entree

Passe-partout: € 60,-