Festival Dag in de Branding

De combinatie van muziek en technologie levert oneindig veel nieuwe artistieke mogelijkheden op. Tijdens deze editie van Festival Dag in de Branding ontmoeten twee grootheden elkaar: het akoestische instrumentarium dat voortkomt uit een eeuwenoude traditie, versus de moderne technologie die aan voortdurende verandering onderhevig is.

Je maakt kennis met een nieuw elektronisch instrument (de HyperTheremin van Jan-Bas Bollen), gehackte huishoudelijke apparatuur (Hugo Morales), de ‘traditionele’ geluidsband (Jimena Maldonado) en een viertal elektroakoestische ensemblestukken (Ensemble Resilience) – in een steeds variërende wisselwerking met de conventionele klankwereld van strijkers, blazers en slagwerkers.

‘Technologie is niet meer weg te denken uit ons leven, en inmiddels ook niet meer uit de muziek. Elektronische geluiden en muziek zijn de nieuwste toevoeging aan het instrumentarium. Deze editie laat horen hoe deze nieuwe instrumenten op verschillende manieren gebruikt worden door de componisten van nu: om actuele kwesties aan te kaarten, om een verband te leggen tussen traditie en heden maar ook om een blik te werpen op de toekomst.’
Isa Goldschmeding, artistiek coördinator

Details

Datum

4 maart 2023 15.00 - 22:00

Locatie

Diverse locaties in Den Haag