Gioacchino Rossini, Stabat Mater – Radio West Concert

Peter Dijkstra, dirigent

‘Stabat Mater dolorosa’ zijn de beginwoorden van een van de beroemdste Latijnse teksten uit de Middeleeuwen en beschrijven Maria in tranen bij het kruis waaraan haar zoon Jezus zal sterven.

Vanaf de 15e eeuw werd het Stabat Mater op muziek gezet en verbonden luisteraars de composities steeds meer aan het sterven van eigen geliefden. Zo ook Rossini’s Stabat Mater, een werk waarin het verhaal van rouw en droefheid maar ook woede op de dood op een prachtige manier wordt verklankt.

Peter Dijkstra studeerde koordirectie, orkestdirectie en solozang aan de conservatoria van Den Haag, Keulen en Stockholm. Met ingang van het seizoen 2018/19 is hij benoemd tot vaste gastdirigent van het Groot Omroepkoor.

***
Radio West Concert
Iedere maand vindt er een zondagmiddagconcert in de Nieuwe Kerk plaats. Studenten laten tijdens deze concerten aan een breed publiek horen wat zij in huis hebben en wat voor belofte zij voor de toekomst zijn. In een serie van tien concerten passeren klassieke muziek, oude muziek en jazz de revue. Een programma dat bovendien is samengesteld voor jong en oud. Voor slechts € 6,– inclusief gratis drankje zit u op de eerste rang bij de nieuwste generatie musici van ons land.

89.3 Radio West
Voor de thuisblijvers zendt Radio West de concerten steeds op zondag in de week erna uit in het programma Klassiek op West - tussen 7 en 9 (zowel ’s ochtends als ’s avonds).

Details

Datum

5 oktober 2018 12:30

Locatie

TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht

Meer info

Dit is geen Radio West Concert.
tivolivredenburg.nl

Entree

Gratis

Datum

7 oktober 2018 16:00

Locatie

Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag

Meer info

Radio West Concert
zuiderstrandtheater.nl

Entree

€ 6,– inclusief drankje