Go Low - Contrabasdag voor kids

Wist je dat je al vanaf jonge leeftijd contrabas kunt spelen, het stoerste en grootste instrument? Om dit zelf te kunnen ervaren organiseert het Koninklijk Conservatorium ‘Go Low’.

Op zondag 31 maart van 10.30 – 12.30 uur kunnen jonge kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud andere kinderen en studenten horen spelen en bevragen, docenten ontmoeten en uiteraard ook zelf het instrument proberen. Iedereen geïnteresseerd in contrabas – of een inspirerende muzikale ochtend - is overigens welkom. Laat je deze dag verrassen door de jonge Jala (10 jaar), die met een kleine variant van een contrabas de sterren van de hemel speelt (en zingt).

Op dit veelzijdige instrument kun je vele stijlen spelen, zoals klassiek, jazz en pop. Daarbij zijn er (nog) maar weinig bassisten, wat betekent dat er vele plekken zijn om te spelen met anderen in orkesten, bigbands, bandjes, maar ook solo. Met een kleine variant van de contrabas kan je al starten vanaf een jaar of 8.

Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag biedt naast muziek- en dansopleidingen op hoog niveau, ook mogelijkheden voor jonge kinderen om al vroeg sterke begeleiding te krijgen. Zo heeft het conservatorium een School voor Jong Talent, waar getalenteerde jongens en meiden in de laatste klassen van de basisschool hun studie kunnen combineren met muziek- of dansonderwijs op hoog niveau.

Details

Datum

31 maart 2019 10.30 - 12:30

Locatie

Juliana van Stolberglaan 1, 2595 CA Den Haag

Meer info

Studio 4

Entree

Toegang gratis. Je kan je aanmelden via m.borneman@koncon.nl