Go Low - Contrabasdag voor kids

Evenement geannuleerd vanwege coronavirus

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Tot nader order kunnen alle evenementen in het Koninklijk Conservatorium geen doorgang vinden.

Eerder gekochte kaarten worden terugbetaald. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina.


Klassiek, jazz … met de contrabas kun je alle kanten op!

Op zondag 29 maart van 10.00 – 12.00 uur kunnen jonge kinderen tussen de 4 en 14 jaar oud andere kinderen en studenten horen spelen en bevragen, docenten ontmoeten en uiteraard ook zelf het instrument proberen. Iedereen geïnteresseerd in contrabas – of een inspirerende muzikale ochtend - is overigens welkom. Laat je deze dag verrassen door de getalenteerde jonge contrabassisten van 'Jong KC'.

Op dit veelzijdige instrument kun je vele stijlen spelen, zoals klassiek, jazz en pop. Daarbij zijn er (nog) maar weinig bassisten, wat betekent dat er vele plekken zijn om te spelen met anderen in orkesten, bigbands, bandjes, maar ook solo. Met een kleine variant van de contrabas kan je al starten vanaf een jaar of 4, dus kom kennismaken met dit geweldige instrument.

Er worden presentaties en try-out lessen gegeven door docenten van het Koninklijk Conservatorium én door contrabaspedagoge Caroline Emery (Royal College of Music). Een bijzondere kans voor jonge contrabassisten (tot 18 jaar) en voor contrabasdocenten om ervaringen uit te wisselen en onderwijsmogelijkheden te verkennen. Let's Go Low!

Programma:

  • 10.00 - 12.00 – kennismaking met de contrabas voor externe bezoekers en geïnteresseerden; optredens (klassiek en jazz) door leerlingen en studenten van het Koninklijk Conservatorium (PI, Jong KC, hbo-studenten); gelegenheid om instrumenten uit te proberen.
  • 12.00 - 14.00 – openbare masterclass door contrabaspedagoge Caroline Emery (Royal College of Music, Yehudi Menuhin Academy), die met jonge leerlingen van de afdelingen PI (4 tot 6 jaar) en Jong KC zal werken.
  • 14.00 - 16.00 – clinic over contrabasdidactiek door Caroline Emery, speciaal voor contrabasdocenten. Een goede gelegenheid voor uitwisseling van know-how en ervaring, gebruikte methodes en lesmaterialen. Meer informatie en mogelijk voor registratie via deze webpagina.

Kom ook kijken en luisteren op zaterdag 4 april tijdens de Open Dag van PI (muziek voor kleuters) en BASIS (muziek voor jonge blazers).

Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag biedt naast muziek- en dansopleidingen op hoog niveau, ook mogelijkheden voor jonge kinderen om al vroeg sterke begeleiding te krijgen. Zo heeft het conservatorium een School voor Jong Talent, waar getalenteerde jongens en meiden in de laatste klassen van de basisschool (en daarna middelbare school) hun studie kunnen combineren met muziek- of dansonderwijs op hoog niveau.

Details

Datum

29 maart 2020 10.00 - 14:00

Locatie

Studio 4, Juliana van Stolberglaan 1, 2595 CA Den Haag

Entree

Meld je aan via bovenstaand formulier, toegang gratis.