Geannuleerd: Harmonieorkest van het Koninklijk Conservatorium en Codarts

Evenement geannuleerd vanwege coronavirus

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Tot nader order kunnen alle evenementen in het Koninklijk Conservatorium geen doorgang vinden.

Eerder gekochte kaarten worden terugbetaald. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina.


Alex Schillings, dirigent (docent KC)
Carlo Balemans, dirigent (docent Codarts)

Schwantner - … And the mountains rising nowhere
Sound Trip Tribe - Sound symphony
Schwantner – From a dark millenium
Husa – Apotheosis of this earth
Thomas van Dun – Gravity
Alberto Sánchez - El jardín de senderos que se bifurcan

De blazers van het Koninklijk Conservatorium en Codarts bundelen hun krachten en vormen samen een harmonieorkest. De twee docenten Directie nemen zelf plaats op de bok om het meer dan 80-koppige orkest te leiden in werken die tot de top van het repertoire worden gerekend. Beide dirigenten en de Klassieke afdeling van het Koninklijk Conservatorium vinden het samenwerken mét de componist (in dit geval nieuw werk van student Compositie) en vernieuwing van het repertoire voor harmonieorkest belangrijk.

Aanvullend zijn er drie producers die live muziek maken met het harmonieorkest. Zij wonnen onlangs de ‘Sound Trip World Awards’. Dit jaar ging de 'Sound Trip World Awards' over het overbruggen van de kloof tussen elektronische en klassieke muziek, een samenwerking tussen producers en orkesten. Het orkest speelt '...And the Mountains Rising Nowhere' en 'From a Dark Millennium'. De opdracht voor de drie winnaars van de Sound Trip World Awards was om deze twee stukken te verbinden met hun eigen elektronische compositie. De producers hebben een stuk gemaakt dat 7 minuten lang is en het eerste en laatste klassieke stuk verbindt.

De drie producers voeren hun compositie uit samen met de orkestspelers. De winnaars staan allemaal samen op het podium, voor het orkest. Het publiek, dat een hoofdtelefoon draagt, kan vrij zappen tussen de drie producers. Het orkest is altijd te horen.

Wilt u ons laten weten of u erbij bent via onderstaand formulier? Dit helpt ons het aantal te reserveren hoofdtelefoons in te schatten.

Details

Datum

20 maart 2020 20.00

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Entree

Gratis