Henry Purcell – The Fairy Queen

Michael Chance, coach

The Fairy Queen is de derde en meest weelderige van Purcell’s semi-opera’s en is, zoals het een semi-opera betaamd, een mengvorm tussen opera en toneel. Maar voor het eerst schrijft Purcell hier voor professionele zangers en niet zoals in zijn eerdere werken voor acteurs die ook konden zingen.

De drie verhaallijnen in de opera komen uit A Midsummer Night’s Dream van William Shakespeare. Ze worden onderbroken door de zogenoemde masques, muzikale tussenspelen waarin op allegorische wijze wordt aangehaakt bij die verhaallijnen. Dat biedt ruimte voor het creëren van tal van bijzondere figuren zoals Oberon en Titania, koning en koningin van de elfen, maar creëren ook Snout de ketellapper, en Adam en Eva die het ontstaan van de wereld bezingen.

De studenten studeren hun rollen in met hun zangdocent. Daarna werken zij vijf intensieve dagen met de bekende Britse countertenor Michael Chance aan de theatrale vormgeving van de opera. Een manier van werken die in de afgelopen jaren zeer succesvol is gebleken.

Last year's masterclass by British countertenor Michael Chance

He is renowned for his interpretations of baroque, early music, and classical repertoire. Here he guides opera students from Royal Conservatoire The Hague, Netherlands, in preparation for last year's production of Claudio Monteverdi's L'Incoronazione di Poppea.

Details

Datum

1 februari 2019 19:00

Locatie

Kees van Baarenzaal, KC

Entree

Gratis

Datum

2 februari 2019 15:00

Locatie

Kees van Baarenzaal, KC

Entree

Gratis