Het Nederlands Studenten Orkest 2021

Compositiestudent Thomas van Dun schreef in opdracht van het NSO het 25 minuten-durende slagwerkconcert "In Transit” waarin Dominique Vleeshouwers zal gaan soleren, o.l.v. Frans-Aert Burghgraef. Dit werk zal in augustus in premiere gaan als deel van het spectaculaire coronaproof orkestproject getiteld NSO de Ring.

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een jong en landelijk projectorkest opgericht in 1952 dat ieder jaar opnieuw wordt samengesteld uit talentvolle studenten die zich naast hun studie aan een hogeschool of universiteit op hoog niveau bezighouden met klassieke muziek. In augustus zullen de geselecteerde studenten zich een maand lang volledig aan de muziek wijden: na een intensieve repetitieperiode zal het orkest een concertreeks spelen van acht concerten. Ieder jaar wordt in het programma een combinatie gemaakt van een uitdagend ‘groot werk’ en de samenwerking met ieder jaar wisselende jonge Nederlandse solisten en componisten onder leiding van een gerenommeerde dirigent.

In augustus 2021 zal het NSO het meesterwerk Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner ten gehore brengen in bewerking van Henk de Vlieger. In dit ruim een uur durende werk zullen alle 110 musici het publiek meenemen langs alle orkestrale highlights uit de 16 uur durende operacyclus. Naast dit kolossale werk zal het NSO een opdrachtcompositie van de jonge, getalenteerde componist Thomas van Dun uitvoeren. In het werk In Transit zal het NSO samenwerken met toptalent Dominique Vleeshouwers, winnaar van de Nederlandse muziekprijs 2020. Deze compositieopdracht is geschreven voor dezelfde buitengewone orkestrale bezetting van Der Ring des Nibelungen en een gigantisch arsenaal aan slagwerkinstrumenten. Dit alles staat onder de bezielende leiding van internationaal gerenommeerd dirigent Frans-Aert Burghgraef.

Deze zomer zal het NSO samenwerken met lichtkunstenaar Teus van der Stelt. Teus heeft de visie en de vaardigheden om evenementen naar een nieuw niveau te tillen. Samen met het NSO zal u meegenomen worden op een reis door de creatieve geesten van Thomas van Dun en Richard Wagner. Het topsportcentrum zal omgetoverd worden tot een Walhalla, waarin u een avond staat te wachten die u nooit zal vergeten.

Voor meer informatie en kaarten kun je terecht op de website van het NSO.

Foto: Veerle Bastiaanssen

Details

Datum

6 augustus 2021 20.15 - 15 augustus 2021 20.15

Locatie

Topsportcentrum Almere