Faith In Human Rights

Precies 75 jaar geleden begonnen leden van de Verenigde Naties een interculturele dialoog over de rechten die inherent zijn aan alle mensen, ongeacht onze nationaliteit, woonplaats, geslacht, seksuele geaardheid en genderidentiteit, nationale of etnische afkomst, huidskleur, religie, taal of een andere status. Op 10 december 1948 stemden afgevaardigden van alle mogelijke achtergronden en wereldbeelden voor de 30 artikelen die nu de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens vormen.

Op weg naar het 75-jarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (december 2023), komen Initiative of Change Nederland, de Haagse Hogeschool en het Koninklijk Conservatorium Den Haag samen en organiseren tijdens Mensenrechtenweek verschillende evenementen, om te laten zien hoe universele mensenrechten ons allemaal raken, aanzetten tot en inspireren over dit onderwerp. #HumanRightsWeek

De Ensemble Academy speelt enkele composities van Kate Moore en enkele solostukken van studenten van de afdeling Compositie, geïnspireerd door hun gedeelde ervaring met de Haagse Hogeschool-International Law Students Association.


Programme

Compositions for large ensemble by Kate Moore
- Days and Nature
- Klepsydra
- The Art of Levitation
Solo pieces by Juan Montero Palma, Hesce Mourits, Julian Looff (Composition Department)

Conductor
Gregory Charette
Jakob Gaede (assistant conductor NMO)

Dit concert is onderdeel van het festival 'Faith in Human Rights'. Het festival is een initiatief van Kenniscentrum Global and Inclusive Learning en Initiatives of Change.

Overzicht Workshops

Details

Datum

8 december 2022 13.00

Locatie

Haagse Hogeschool, Den Haag

Meer info

Please register here.

Entree

Free admission

Datum

9 december 2022 19.00

Locatie

Conservatoriumzaal Amare, Den Haag

Meer info

No registration necessary.

Entree

Free admission