Introducing Amare

In verband met de coronamaatregelen is het Open Festival van Amare afgelast. Dit programma kan in afgeslankte vorm wél doorgang vinden. Meer informatie hierover vindt u via amare.nl.


Ontdek Amare tijdens de introductieroute op zaterdag 20 november. Het wordt een groot feest vol verrassingen. Kom genieten van een onvergetelijke combinatie van muziek en dans door het Residentie Orkest, Fazil Say & Nederlands Dans Theater.

We openen met de feestelijke Fanfare van Dukas. Dan grootmeester Fazıl Say – een van de spraakmakendste pianisten van deze tijd – met zijn eigen poëtische pianoconcert ‘Silk Road’. Gevolgd door de verstilling van twee dansers in een van de mooiste delen uit Beethovens oeuvre, de Cavatina uit Strijkkwartet op. 130, in een choreografie van Dimo Milev. Om af te sluiten met het bruisende Carnaval van Dvorák – en dit alles onder leiding van onze nieuwe chef-dirigent Anja Bihlmaier van het Residentie Orkest.

Hoe werkt het?

Als bezoeker ontdek je zowel de Concertzaal als het Danstheater. De zaal waarvoor je een ticket boekt, is de zaal waarin je die avond start.

  • Concertzaal: Residentie Orkest, Fazil Say & duet Nederlands Dans Theater door Dimo Milev (choreograaf), presentatie Paula Udondek
  • Danstheater: Duet Force D’Ames door Delphine ‘DeyDey’ Nuygen & Manuela Bolegue
    Scenes uit Liefdesverklaring door Romana Vrede door Het Nationale Theater
    De extended versie van Bedroom Folk – Sharon Eyal door het Nederlands Dans Theater

Bij het wisselen van de zalen en na afloop kun je door het gebouw dwalen en genieten van jamsessies, installaties en pop-up performances.

Programma

Dukas Fanfare uit ‘La Péri’
Say Pianoconcert nr. 2 ‘Silk Road’
Beethoven Cavatina uit Strijkkwartet nr. 13 (versie voor strijkorkest)
Dvorák Concertouverture ‘Carnaval’

Uitvoerenden

Anja Bihlmaier, dirigent
Fazıl Say, piano
Dansers Nederlands Dans Theater
Dimo Kirilov Milev, choreograaf

Bekijk het gehele Open Festival.

Details

Datum

20 november 2021 19.00

Locatie

Amare, Spuiplein 150, Den Haag