Jac van Steen dirigeert serenades en liederen - Strippenkaartconcert

Studenten afdeling Klassieke Muziek
Jac van Steen, dirigent
Tinka Pijpker en Phoebe Kirrage, zang

R. Strauss - Serenade voor blazers
Brahms - Serenade nr. 2
Brahms - Liederen: 'Von ewiger Liebe', 'Wie Melodien', 'Regenlied', 'Ständchen'

Brahms componeerde zijn Tweede serenade in 1858-59 en dirigeerde zelf de première op 10 februari 1860 in Hamburg. Bijzonder aan dit werk is het ontbreken van violen in het orkest. De vijf delen duren bij elkaar ongeveer een half uur. Hij droeg het werk op aan Clara Schumann, die bijzonder verrukt was met het werk. Vandaag de dag worden Brahms’ beide serenades vaak slechts als voorstudies voor zijn vier symfonieën gezien. Maar zij zijn niet alleen de eerste pogingen van de latere grootmeester van de symfonische vorm, maar ook zijn geheel eigen antwoord op de geniale serenades van Mozart. Een vorm die ook Richard Strauss inspireerde! Het programma wordt gecompleteerd met instrumentaties van enkele liederen van Brahms.

Strippenkaartconcert
Geniet van jong talent tijdens vijf gratis concerten op het Koninklijk Conservatorium. Tegelijkertijd spaart u voor een reductiekaart voor een concert van het Residentie Orkest Den Haag in het Zuiderstrandtheater.

Met korting betaalt u (bij vier knippen of meer) slechts € 10 voor dit concert. Neem uw Strippenkaart mee als u een van de vijf gratis Strippenkaartconcerten bezoekt. Indien u nog geen Strippenkaart heeft, kunt u deze bij de ingang van de zaal krijgen.

Dit programma wordt ondersteund door studenten van de afdeling Art of Sound.

Details

Datum

21 november 2019 16.30

Locatie

Koninklijk Conservatorium

Meer info

Strippenkaartconcert

Entree

Gratis