Jong KC Zomerfestival

Het schooljaar op de School voor Jong Talent wordt traditiegetrouw afgesloten met het Jong KC Zomerfestival: een intensieve projectweek vol koorzang, kamermuziek, workshops en concerten. Tijdens deze week leren de leerlingen uit Jong KC Intern en Jong KC Extern elkaar beter kennen, zowel op muzikaal als persoonlijk vlak. Publiek kan vrijwel dagelijks van een prachtig concert genieten.

Maandag: AKO-Junior Strijkersklas en Atheneum Kamerorkest
Het Jong KC Zomerfestival opent met een concert van AKO-Junior en het Atheneum Kamerorkest. AKO-Junior is de strijkersklas voor leerlingen in de basisschoolleeftijd. AKO-Junior heeft jaarlijks twee projecten: één in het najaar en één in het voorjaar. Onder leiding van viooldocent Kerstin Hoelen en Elise ten Westenend leren de kinderen de basis van het orkestspel: samenspel en speelcultuur, zuiverheid en intonatie, klankkwaliteit en streekindeling, frasering en articulatie, dynamiek en voordracht, discipline. Elk project wordt met een concert afgesloten tijdens het Jong KC Zomerfestival.
Het Atheneum Kamerorkest, onder leiding van Leonardo Sini, presenteert twee grote werken uit het klassieke repertoire: de Serenade voor strijkers van Tsjaikovski en het Dubbel concerto voor viool en cello van Brahms. De solisten zijn Salomé Bonnema (viool) en Reinier Wink (cello).

Dinsdag: Winnaars Compositieprijs
Elk jaar wordt de Koninklijk Conservatorium Compositieprijs uitgereikt aan jonge componisten die deelnemen aan het jaarlijks compositiefestijn van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE): Op weg naar het Nieuwjaarsconcert. Jonge mensen die zich onderscheiden in het ambachtelijke componeren, komen in aanmerking voor de prijs die op 23 december 2018 wordt uitgereikt tijdens de Finale van de compositiewedstrijd. Zij worden geselecteerd door een jury die bestaat uit vertegenwoordigers van het Koninklijk Conservatorium en het NBE. De winnaars krijgen workshops van Reza Namavar, docent Compositie Jong KC. Zij maken een compositie voor het New European Ensemble. Deze nieuwe composities worden uitgevoerd op dinsdag 16 juli tijdens het Jong KC Zomerfestival.

Donderdag: Atheneum Blazers Consort en Jong KC Jazz
Niet te missen is ook het bijzondere en gevarieerde concert op donderdag 18 juli, uitgevoerd door het Atheneum Blazers Consort en Jong KC Jazz.

Vrijdag: Slotconcert Jong KC Zomerfestival
Na een intensieve week te hebben samengewerkt, presenteren de leerlingen van Jong KC zich in diverse kamermuziekensembles. Een avondvullend programma waarmee het schooljaar wordt afgesloten.

Details

Datum

15 juli 2019 19.30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

AKO-Junior Strijkersklas
Atheneum Kamerorkest

Entree

Gratis

Datum

16 juli 2019 19.30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

Winnaars Compositieprijs

Entree

Gratis

Datum

18 juli 2019 19.30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

Atheneum Blazers Consort
Jong KC Jazz

Entree

Gratis

Datum

19 juli 2019 19.00

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

Slotconcert

Entree

Gratis