Geannuleerd: Jong KC Zomerfestival

Evenement geannuleerd vanwege coronavirus

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Tot nader order kunnen alle evenementen in het Koninklijk Conservatorium geen doorgang vinden.
Eerder gekochte kaarten worden terugbetaald. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina.

Het schooljaar van de School voor Jong Talent wordt traditiegetrouw afgesloten met het Jong KC Zomerfestival: een intensieve projectweek vol koorzang, kamermuziek, workshops en concerten. Tijdens deze week leren de leerlingen uit Jong KC Intern en Jong KC Extern elkaar beter kennen, zowel op muzikaal terrein als op het persoonlijke vlak. Er is deze week veel te genieten, met vrijwel dagelijks een prachtig concert in de Arnold Schönbergzaal.

Maandag: Zomerconcert AKO Junior
AKO-Junior is de strijkersklas voor leerlingen in de basisschoolleeftijd. AKO-Junior heeft jaarlijks twee projecten: één in het najaar en één in het voorjaar. Onder leiding van viooldocent Kerstin Hoelen leren de kinderen de basis van het orkestspel: samenspel en speelcultuur, zuiverheid en intonatie, klankkwaliteit en streekindeling, frasering en articulatie, dynamiek en voordracht, discipline. Elk project wordt met een concert afgesloten tijdens het Jong KC Zomerfestival

Dinsdag 14 juli 2020: winnaars van de Koninklijk Conservatoriumprijs voor jonge componisten
i.s.m New European Ensemble

Elk jaar wordt de Koninklijk Conservatoriumprijs voor jonge componisten uitgereikt aan een aantal jonge componisten die hebben deelgenomen aan de landelijke compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert voor iedereen t/m 18 jaar van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) en daar hebben laten zien dat zij talent én al enige vaardigheid en kennis hebben op het gebied van componeren en arrangeren. Een deskundige jury heeft de composities beoordeeld en tijdens de Finale van de compositiewedstrijd op 22 december jl in TivoliVredenburg zijn de namen van de winnaars van deze prijs bekend gemaakt.

De prijs bestaat uit een serie compositieworkshops, die gegeven worden door componist Reza Namavar, docent compositie Jong KC. Tijdens deze workshops schrijven alle componisten een nieuw werk voor (en dat zal worden uitgevoerd door) het New European Ensemble tijdens het Jong KC Zomerfestival in Den Haag, op dinsdag 14 juli 2020.

Donderdag: Atheneum Blazers Consort & Jong KC Jazz
Dit concert mag je niet missen! Het beloofd een bijzondere, gevarieerde avond te worden vol energie als het Atheneum Blazers Consort en Jong KC Jazz het podium betreden.

Vrijdag: Slotconcert Jong KC Zomerfestival
Na een intensieve week te hebben samengewerkt, presenteren de leerlingen van Jong KC zich in diverse kamermuziekensembles tijdens dit marathonconcert. Een avondvullend programma waarmee het schooljaar wordt afgesloten.

Details

Datum

13 juli 2020 19.30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

Zomerconcert AKO-Junior

Entree

Gratis

Datum

14 juli 2020 19.30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

Jong KC Compositieprijs i.s.m. New European Ensemble

Entree

Gratis

Datum

16 juli 2020 19.00

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

Atheneum Blazers Consort & Jong KC Jazz

Entree

Gratis

Datum

17 juli 2020 19.00

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

Slotconcert

Entree

Gratis