Kamermuziek Oude Muziek – Radio West Concert

Eric Hoeprich, coach
Bart van Oort, coach

Diverse kamermuziekwerken met onder andere fortepiano en historische klarinet

Tijdens dit concert in de serie Radio West Concerten kunt u luisteren naar diverse ensembles van de afdeling Oude Muziek met onder andere historische klarinet en fortepiano. Een van de werken die uitgevoerd worden deze middag is het pianotrio in Bes op. 11 van Ludwig van Beethoven. Dit pianotrio schreef Beethoven in 1797 voor fortepiano, klarinet en cello en hij droeg het op aan de Weense gravin Maria Wilhelmine von Thun.

De studenten bespelen (kopieën van) instrumenten uit de tijd van Beethoven zelf. De details en rijkdom aan klankkleuren van deze muziek komen extra tot hun recht wanneer ze uitgevoerd worden op historische instrumenten. Het Radio West Concert van vandaag is het moment om dit zelf te ervaren.

****
Radio West Concert
Iedere maand vindt er een zondagmiddagconcert in de Nieuwe Kerk plaats. Studenten laten tijdens deze concerten aan een breed publiek horen wat zij in huis hebben en wat voor belofte zij voor de toekomst zijn. In een serie van tien concerten passeren klassieke muziek, oude muziek en jazz de revue. Een programma dat bovendien is samengesteld voor jong en oud. Voor slechts € 6,– inclusief gratis drankje zit u op de eerste rang bij de nieuwste generatie musici van ons land.

89.3 Radio West
Voor de thuisblijvers zendt Radio West de concerten steeds op zondag in de week erna uit in het programma Klassiek op West - tussen 7 en 9 (zowel ’s ochtends als ’s avonds).

Details

Datum

20 januari 2019 16:00

Locatie

Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag

Meer info

zuiderstrandtheater.nl

Entree

€ 6,– inclusief drankje