Kamerorkest o.l.v. Alexei Ogrintchouk - Strippenkaartconcert

Overzicht

do 8 maart 2018 17:30

vr 9 februari 2018 13:30

Alexei Ogrintchouk, dirigent

Ludwig van Beethoven - Egmont ouverture op. 84
Ludwig van Beethoven - Symfonie nr. 3 in Es op. 55 “Eroica”

Dit programma is geheel gewijd aan muziek van Ludwig van Beethoven. De Egmont ouverture is, net als de Eroica, een veelgehoord werk. De toneelmuziek bestaat uit negen stukken voor sopraan, mannelijke verteller, en een volledig symfonieorkest . Centraal staan het leven en de heldenmoed van de graaf van Egmont.
Beethoven componeerde zijn muziek tijdens de oorlogshandelingen van Napoleon. Zijn derde symfonie, ook wel de Eroica, (de heroïsche) genoemd, ontstond in 1803/1804. Beethoven schreef de symfonie ter ere van Napoleon Bonaparte. Beethoven heeft ook met het idee gespeeld de symfonie derhalve de Bonapartesymfonie te noemen maar veranderde, nadat Napoleon zichzelf tot keizer had uitgeroepen, de opdracht in Sinfonia Eroica, composta per festeggiare il sovvenire di un grand' Uomo (Heroïsche symfonie, gecomponeerd om de herinnering te vieren aan een groot Man).
Alexei Ogrintchouk is eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest en maakte twee jaar geleden zijn succesvolle debuut als dirigent van het Symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium. 

Dit is het 5de concert in de serie Strippenkaartconcerten.

Details

Datum

do 8 maart 2018 17:30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

Entree

Gratis

Datum

vr 9 februari 2018 13:30

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht (geen strippenkaartconcert)

Entree

Gratis