KC Strijkorkest – Strippenkaartconcert

Jac van Steen, dirigent
Elisa Karen Tavenier, solist

Antonín Dvořák
Nocturne in B op. 40

Henk Badings
Concert voor altviool en strijkorkest

Béla Bartók
Muziek voor snaren, slagwerk en celesta

De Hongaarse componist Béla Bartók schreef meerdere werken in opdracht van de Zwitserse dirigent en mecenas Paul Sacher. In Muziek voor snaren, slagwerk en celesta bereikt hij één van zijn compositorische hoogtepunten. Twee tegenover elkaar opgestelde strijkorkesten, gescheiden door piano, harp, slaginstrumenten en celesta spelen muziek van grote intensiteit en soms adembenemende virtuositeit.

Het concert opent met de intieme Nocturne van Dvořák, die net als Bartók zich door de volksmuziek van Oost-Europa liet inspireren. Badings schreef als één van de weinigen een soloconcert voor het ondergeschoven kindje van de strijkersfamilie, de altviool. Wie weet liet hij zich weer door Bartók inspireren, die hem daarin voorging.

***
Strippenkaartconcerten
Wegens het succes van de afgelopen jaren organiseert het Koninklijk Conservatorium dit seizoen voor de zevende keer een serie middagconcerten in combinatie met de Muzikale Strippenkaart. Bezoek mooie concerten en spaar tegelijkertijd voor een gratis concert van het Residentie Orkest. Bij de entree van de zaal krijgt uw strippenkaart een knipje en bij 4 knipjes kunt u met korting naar een van de concerten van het Residentie Orkest op zaterdag 11, zaterdag 25 of zondag 26 mei, zie residentieorkest.nl.

Details

Datum

29 november 2018 16.30

Locatie

Arnold Schönbergzaal, KC

Meer info

Strippenkaartconcert

Entree

Gratis

Datum

30 november 2018 12.30

Locatie

TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht

Meer info

Dit is geen Strippenkaartconcert.
tivolivredenburg.nl

Entree

Gratis