Kluster5 met Jong KC

Marc Mellits
Machines deel IV

Martin Fondse
Welcome to Automnia

Isa Goldschmeding
Phthalo Green

Martin van Hees
Abakaba
Eigen werken

Tom Johnson
Narayana’s Cows

Het Haagse ensemble Kluster5, bestaande uit alumni van het Koninklijk Conservatorium, werken gedurende enkele weken samen met leerlingen van Jong KC. Zo ervaren de leerlingen hoe het is om hedendaagse muziek in een ongebruikelijk bezetting te spelen. Ze arrangeren bestaande muziek, improviseren, spelen een bestaand werk voor vrije bezetting en creëren zelf muziek.

In januari geven musici van Kluster5 elke leerling individueel feedback op zijn/haar composities, zodat de leerlingen onder persoonlijke begeleiding tot een mooi resultaat komen waar ze trots op kunnen zijn. Tijdens de repetities experimenteren de leerlingen ook met geluidseffecten. Zo werkt iedereen samen naar het concert toe. Tijdens het concert voert Kluster 5 zelf ook enkele werken uit.

Welcome to Automnia wordt van te voren door Kluster5 gearrangeerd voor de bezetting van het Jong KC-ensemble. Narayana’s Cows is een werk voor vrije bezetting. De uitdaging voor de leerlingen is om de juiste klankkleur te vinden. Daarnaast moet het werk zeer ritmisch uitgevoerd worden zonder dirigent. Een andere uitdaging is de afwisseling tussen de muziek en tekst.

Details

Datum

13 februari 2019 19:30

Locatie

Korzo Theater, Prinsestraat 42, Den Haag

Meer info

Entree

Gratis