Geannuleerd: Koekoek! The spirit of Oliver Knussen - Ensemble Academie met Asko|Schönberg

Evenement geannuleerd vanwege coronavirus

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan honderd personen afgekondigd. Tot nader order kunnen alle evenementen in het Koninklijk Conservatorium geen doorgang vinden.

Eerder gekochte kaarten worden terugbetaald. De meest actuele informatie vindt u op deze pagina.


Bas Wiegers
, dirigent
Katrien Baerts, sopraan

Birtwistle - Secret Theatre
Knussen - Requiem - Songs for Sue
Knussen - Two Organa
Knussen - O Hototogisu! Nederlandse première
Van de Putte - nieuw werk, wereldpremière
Anderson- Khorovod

Met componist, dirigent en mentor Oliver Knussen verloor de hedendaagse muziek in de zomer van 2018 een van haar meest briljante exponenten. Knussens kleine oeuvre van vaak beknopte werken is een caleidoscoop van verfijning, kleur en ideeën.

Asko|Schönberg heeft een lange geschiedenis met Knussen. In dit eerbetoon speelt het ensemble belangrijke werken van Knussen zelf – zoals de Nederlandse première van zijn zwanenzang, O Hototogisu! – naast muziek van bevriende collega’s.

Met het Requiem - Songs for Sue herdacht Knussen in 2006 zijn overleden vrouw. Het is een vitaal en temperamentvol werk op poëzie van onder meer Emily Dickinson, Auden en Rilke. O Hototogisu! (2017) ontleent zijn naam aan de koekoek en is een dubbelconcert voor sopraan en fluit. Julian Anderson droeg zijn vroege compositie Khorovod op aan Knussen, die een fervent voorvechter van Andersons werk was. Van de even eminente als eigenzinnige Harrison Birtwistle klinkt Secret Theatre uit 1984. Met Jan van de Putte deelde Knussen een fascinatie voor de Japanse cultuur.

Details

Datum

14 mei 2020 20.15

Locatie

Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

Meer info

Tickets: muziekgebouw.nl

Entree

€ 34,- Regulier / € 27,- CJP / Stadspas / €12.50 Early Bird (13-30 jr)