Le baiser de la fée met alumni Koninklijk Conservatorium

Voor dit programma met werken van Tsjaikovski, Stravinsky en Takemitsu sluiten drie alumni van de afdeling Klassieke Muziek aan bij Amsterdam Sinfonietta: Gabriel Anker (viool), Jieun Kim (altviool) en Nil Domenech Fuentes (cello).

Over het programma
De Duitse violiste Antje Weithaas is opnieuw gastaanvoerder bij Amsterdam Sinfonietta. Ze soleert in Stravinsky’s Divertimento voor strijkorkest, waarvoor hij zich liet inspireren door de Russische meester Tsjaikovski.

Diep romantisch is het Derde strijkkwartet van Tsjaikovski. De emotionele dodenmars uit het derde deel bracht het publiek tijdens de première in tranen. In Le baiser de la fée, het ballet dat Stravinsky ter ere van Tsjaikovski’s 35e sterfdag schreef, verwerkte hij melodieën van Tsjaikovski. Het klinkt dan ook veel romantischer dan zijn andere werk.
Tijdens zijn bezoek aan Japan in 1958 hoorde Stravinsky per toeval Takemitsu’s Requiem voor strijkorkest en raakte zeer onder de indruk van de gepassioneerde schrijfstijl van de jonge componist. De ontmoeting tussen beide componisten betekende Takemitsu’s internationale doorbraak.

Programma
Takemitsu - Requiem voor strijkorkest
Stravinsky - Divertimento voor viool en strijkorkest
Tsjaikovski - Strijkkwartet nr. 3 (versie voor strijkorkest)

Amsterdam Sinfonietta
Antje Weithaas, leiding & viool

Details

Datum

25 mei 2022 20.00

Locatie

Danstheater, Amare

Meer info

Tickets: € 10 - € 36.
Meer informatie.