Lentekriebels door Practicum Musicae Orkest

De lente is een nieuw begin: de zon komt terug, dieren en planten krijgen nieuw leven en al het donkere en grauwe van de winter maakt plaats voor licht en kleuren. Ook wij staan te popelen om na deze grauwe periode te beginnen aan een muzikale lente. Om deze in te luiden, presenteren we een gevarieerd programma vol lentekriebels!

Ravel voelt het voorjaar als een aansporing om terug te kijken. Niet uit melancholie, maar als ode aan overledenen. Zijn oorspronkelijke inspiratie is barokcomponist François Couperin, maar wanneer hij de suite na de Eerste Wereldoorlog afmaakt, doet hij dat als eerbetoon aan zijn vrienden die die periode niet hebben overleefd.

Wagner daarentegen voelt heel andere lentekriebels. Nadat hij zijn intrek neemt op het landgoed van zijn geldschieter en diens vrouw, schrijft zij gedichten die Wagner op muziek zet. Dat haar rol in deze liederen pas na haar dood bekend mocht worden, zult u zich kunnen voorstellen als u de teksten hoort.

Beethoven, tenslotte, neemt ons mee op een wandeling door de natuur. We horen onder andere vogels (herkent u ze?), een storm en een herdersliedje. Is er een mooiere manier om de lente in te luiden?

Aafko Boonstra, dirigent
Caroline Cartens, solist

Programma
Ravel - Le Tombeau de Couperin
Wagner - Wesendonck Lieder
Beethoven - Symfonie nr. 6 ‘Pastorale’

Details

Datum

2 april 2022 20.00

Locatie

Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 7-9 Den Haag

Entree

€ 18 Regulier / € 10 Studenten en scholieren