Lera Auerbach Festival

Programma

Auerbach - Seraphim canticles
Auerbach - Trio for violin, horn, piano

Een aantal studenten van de Ensemble Academy is ook uitgenodigd om mee te spelen met het New European Ensemble tijdens twee externe concerten, uitgevoerd in Den Bosch en de Nieuwe Kerk, Den Haag.

Mede dankzij zijn Vriendenvereniging heeft het Residentie Orkest het project 'One Minute Symphony kunnen starten'. Een of twee keer per jaar geeft het Residentie Orkest componisten van het Koninklijk Conservatorium de opdracht een One Minute Symphony XL te schrijven.

Voor dit concert zal Annija Zarina (student Compositie) de One Minute Symphony XL componeren.

Auerbach - Dreammusik
Auerbach - 'Sogno di Stabat Mater'
K. Moore
- Thorns

Als co-productie van de Ensemble Academy en het New European Ensemble speelt een aantal studenten zij aan zij met het New European Ensemble. Dit ter gelegenheid van het Lera Auerbach Festival, dat in oktober 2023 plaatsvindt in Amare. Partners van het festival zijn het Nederlands Kamerkoor, New European Ensemble, Koninklijk Conservatorium Den Haag, Festival Dag in de Branding, Amare en het Residentie Orkest.

De Ensemble Academy ontdekt en repeteeert samen met de professionele musici het repertoire van Auerbach voor groot ensemble, en treedt op in de Concertzaal van Amare.

Op 21 oktober 2023 wordt componist Lera Auerbach vijftig jaar. Dat vieren we van 15 t/m 22 oktober in Den Haag met een festival geheel aan haar gewijd. Lera Auerbach is een bijzonder veelzijdige kunstenaar: behalve componist is ze concertpianist, dirigent, dichter en beeldend kunstenaar. Haar repertoire is zeer afwisselend – fijnzinnig en brutaal, aards en verheven, eigentijds en romantisch – en klinkt wereldwijd op grote internationale concertpodia.

Tijdens dit meerdaagse festival in Den Haag komt een aantal bijzondere werken van haar tot klinken, is er een expositie van haar sculpturen en aforismen, zijn er side-by-side projecten in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en lezingen en ontmoetingen. Bezoek het Lera Auerbach Festival in Den Haag, een unieke kans om kennis te maken met deze veelzijdige kunstenares!

Festival Dag in de Branding presenteert het Lera Auerbach Festival in samenwerking met Amare, het Residentie Orkest Den Haag, Korzo, New European Ensemble, Koninklijk Conservatorium en het Nederlands Kamerkoor.

Details

Datum

15 oktober 2023 15.30

Locatie

Willem Twee, Den Bosch

Datum

20 oktober 2023 20.15

Locatie

Concertzaal Amare, Den Haag

Datum

21 oktober 2023 19.15

Locatie

Concertzaal Amare, Den Haag

Datum

22 oktober 2023 14.30

Locatie

Conservatoriumzaal, Amare