Let's groove


In deze ritmische workshop gaan Freek+Eric aan de slag met zang, beats en beweging. Niet één voor één, maar juist alles tegelijk! We nemen een lied als uitgangspunt en laten zien hoeveel verrassende oefeningen, spellen en challenges te halen zijn uit dat ene nummer. Daag jezelf uit, wordt ritmisch sterker en sta straks met nog meer vertrouwen én met een rugzak vol leuke lesideeën voor een groep.

Over Freek+Eric

De programmamakers en presentatoren Freek Koopmans en Eric Robillard maken aansprekende online content voor jongeren. Met muziek en theater als vorm, vertalen ze informatie naar herkenbare en dus begrijpelijke verhalen voor jongeren. Hun stijl is vlot en met een knipoog, maar altijd vanuit de inhoud en met het oog op doelgroep. Freek + Eric zijn bekend van het muziektheatergezelschap PERCOSSA waarmee ze voorstellingen over de hele wereld spelen. Maar ze doen nog veel meer. Een groot deel van de Nederlandse schoolgaande jeugd kijkt inmiddels naar hun video’s en zingt hun liedjes. De afgelopen jaren ontwikkelden ze korte online documentaires en voorstellingen voor o.a. de Nederlandse symfonieorkesten, diverse festivals en lesmethodes.

Deze nascholingsbijeenkomst wordt georganiseerd door het Koninklijk Conservatorium in samenwerking met Hogeschool Inholland, de Haagse Hogeschool en CultuurSchakel.

Aanmelden en doelgroep

  • De workshops zijn gratis, aanmelden is verplicht in verband met beperkte plek
  • Je kunt je aanmelden door een email te sturen aan: educatie@koncon.nl
  • Deze workshop is bedoeld voor: muziekdocenten, vakspecialisten muziek, leerkrachten met affiniteit met muziek en studenten van de opleiding Docent Muziek of vakspecialisatie muziek
  • Graag bij je aanmelding aangeven tot welke doelgroep je behoort.

Details

Datum

6 oktober 2022 19.15 - 21:15

Locatie

Koninklijk Conservatorium in Amare Studio 1 (4e etage) Turfhaven 7 2511 DK Den Haag

Meer info

Inloop 19.00 uur