Geannuleerd - Lichtpuntjes ism The Hague Jazz Collective

In verband met de coronamaatregelen is het Open Festival van Amare afgelast. Dit programma gaat niet door. Een aantal activiteiten zal in afgeslankte vorm doorgang vinden. Meer informatie hierover vindt u via amare.nl.


Lichtpuntjes zijn overal te vinden, in de vorm van mooie dingen, dromen en ontmoetingen.

Een onderdeel van het project Wij Den Haag.

Riiziane Golamun, Nadira Jansen en Sheranie Rikkert zijn drie kunstenaars van Haags Theaterhuis. Samen met Theater De Vaillant zijn zij lichtpuntjes gaan vangen. Letterlijk van deur tot deur, in de Schilderswijk en Transvaal. Wat volgt is een verzameling hoopvolle verhalen, uitspraken en kunstwerken uit donkere tijden: de tweede lockdown van afgelopen voorjaar. Samen vormen die verhalen een baken van geloof, hoop en liefde. En een bron van inspiratie voor de musici van The Hague Jazz Collective en de spoken word-artiesten van Haags HipHop Centrum.

De Lichtpuntjes zijn en worden tijdens jamsessies verwerkt tot een concert. Het optreden in De Vaillant op vrijdag 5 november is een concert in opmars naar Amare, waar het collectief in het openingsweekend van 19, 20 en 21 november het concert Lichtpuntjes laat horen. Studenten van de Jazz-afdeling in het Koninklijk Conservatorium konden zich voor dit project aanmelden.

Over The Hague Jazz Collective
The Hague Jazz Collective is een jong collectief opgericht door Kobe Gregoir & Raphaël Royer, beiden alumni van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Het doel is om alumni van het KC in contact te brengen met de hedendaagse studenten en samen aan het werk te gaan in verschillende 'outreach projecten'. Master in Drums student Tristan Guillaume componeert samen met de leden van het The Hague Jazz Collective de muziek voor de uitvoering.

Over Haags HipHop Centrum
Het Haags HipHop Centrum (kortweg H3C) is dé plek voor talentontwikkeling in de disciplines van de hiphopcultuur (breaking, dj-en, rap en graffiti) in de regio Haaglanden. Naast een wekelijks lesprogramma organiseert het H3C regelmatig masterclasses en events. Ook zorgt het H3C voor een doorstroom naar optredens, battles en de professionalisering van jonge talenten.

Dit project staat onder artistiek leiding van Paul Slangen.

Fotografie: P. Oostinga

Bekijk het gehele Open Festival.

Details

Datum

5 november 2021 20.30

Locatie

Theater de Vaillant, Rode zaal

Datum

20 november 2021 16.00

Locatie

Conservatoriumzaal, Amare

Meer info

Gratis, tickets via amare.nl (Dwalen door Amare)
Meer informatie